Curatare Laptop

Laptop-ul se inchide brusc. Ce putem face?

Laptopul este, alaturi de telefon, un fel de extensie personala, de care nu ne despartim aproape niciodata si in care ne tinem – de cele mai multe ori – foarte multe fisiere, informatii, poze, proiecte de la scoala sau de la job, intr-un cuvant viata toata. Nimic nu este mai frustrant decat sa pierdem accesul la aceste date sau ca tehnologia sa ne lase balta in timpul unui proiect cu deadline strans.

Ce putem face insa atunci cand laptopul se inchide brusc? Identificarea cauzei opririi calculatorului este esentiala pentru a putea remedia aceasta problema.

Una dintre principalele cauze este supraincalzirea.

Curatare LaptopInovatia vine cu un cost. Pentru ca ne dorim mereu sa avem laptopuri performante, mai rapide si mai silentioase, am ingramadit intr-o carcasa tot mai subtire componente tot mai puternice. Acestea degaja caldura suplimentara, iar daca laptopul nu este curatat, atunci in interiorul sau se acumuleaza praf care nu permite procesorului si celorlalte componente sa se raceasca corect. Pentru a vedea daca supraincalzirea este cauza opririi laptopului exista doua solutii. Prima presupune verificarea si curatarea in interior a acestuia prin desfacerea panoului de pe spatele laptopului si indepartarea cu grija a prafului. Daca laptopul porneste din nou, trebuie verificata si temperatura interna a componentelor cu ajutorul unor programe online dedicate, aceasta fiind si cea de-a doua solutie.

Laptopul se poate opri brusc si din cauza unor probleme legate de baterie. Daca acesta functioneaza doar pe baterie si se opreste brusc, atunci este posibil ca aceasta sa fie epuizata sau sa aiba o defectiune. O solutie este sa se conecteze incarcatorul si sa se verifice functionarea laptopului si a bateriei.

Incarcatorul poate fi insa o alta cauza a inchiderii neasteptate a laptopului. Dincolo de oprirea alimentarii cu tensiune a aparatului, un incarcator defect poate duce si la defectarea altor componente hardware ale laptopului.

Toate aceste cauze tin de partea hard a laptopului, insa exista si pe partea de soft diverse motive ale aparitiei unei asemenea erori.

De exemplu, orice computer indiferent de sistemul de securitate utilizat poate fi atacat de visuri, iar acestia pot suprasolicita anumite componente sau pot efectiv sa duca la oprirea laptopului. O scanare a dispozitivului poate identifica repede virusul si apoi se poate face o devirusare, indepartandu-se astfel cauza inchiderii laptopului.

Instalarea unor programe sau a unor drivere noi poate crea discordante si astfel computerul nu va functiona corect, oprindu-se brusc. Solutia este dezinstalarea elementelor noi si efectuarea de teste.

Sistemul de operare (Windows-ul ) poate pierde la randul sau anumite fisiere si lipsa acestora determina erori si implicit oprirea laptopului. Solutia este verificarea Windows-ului sau, daca nu ne pricepem, utilizarea pachetului de recovery al sistemului de operare.

Sau, ce putem face atunci cand se opreste brusc laptopul? Il ducem la un service autorizat pentru a identifica problema si gasi solutia.

Citeste si

Upgrade laptop de la HDD la SSD

Upgrade laptop de la HDD la SSD

Cand te ajuta SSD-ul Se incarca greu Windows-ul si programele; Cand laptop-ul tau are un procesor de generatie mai veche si vrei sa ruleze decent Windows 10; Ai Windows 10 instalat; Cand dureaza mult pana se deschid programele; Ce se va schimba la laptop Windows-ul si programele ce pornesc odata cu acesta, se vor incarca [...]

Citeste mai departe

Portal Militari – Salut IT

Portal Militari – Salut IT

Portal Salut IT este primul centru drop off din București pentru calculatoare, laptop-uri si console PS4. Aici poți lăsa echipamentul la reparat dacă locația service-ului este prea departe de tine. Cum se procedează Vino cu echipamentul la centrul Drop Off si lasă-l in baza unui proces verbal de predare-primire; Următoarea zi, echipamentul tău va ajunge […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj