reparatii calculatoare

Reparatii calculatoare Bucuresti

Service calculatoare in Bucuresti


Identificam si remediem orice problema poate aparea la un calculator


 • Reparatii in timp RECORD: 12-48 ore
 • Pret: Oricine isi permite sa repare calculatorul
 • Personal specializat si aparatura performanta in depanare PC
 • Garantie manopera: 4 luni
 • Garantie piese: 6-24 luni
 • Accesibilitate: preluare echipament de la domiciliu (optional)Ce problema are calculatorul?

Servicii de reparatii calculatoareModul de lucru, preturi, garantii

 • Pentru intocmirea corecta si completa a devizului de reparatie pentru un calculator ce prezinta defecte de afisaj, placa de baza, este necesar ca acesta sa fie lasat in service pentru diagnosticare.
 • Timp-ul estimativ pentru diagnosticare este intre 12-48 ore (variaza in functie de complexitatea defectului si rata de aglomerare a service-ului).
 • Calculatorul este lasat in service pe baza unui proces verbal de predare-primire.
 • 95% din calculatoare, sunt reparate intr-un interval de 24-48 ore.
 • Dupa diagnosticare, te sunam in legatura cu defectul calculatorului si cost-urile aferente reparatiei.
 • In majoritatea cazurilor, calculatoarele sunt reparate in aceeasi zi dupa diagnosticare.
 • Se merge mai departe cu reparatia doar cu acordul clientului.
 • Te anuntam noi de indata ce calculatorul este reparat si gata de predare.
 • Diagnosticarea , se plateste doar daca nu se accepta reparatia.
Termenul de garantie pentru piese si manopera, va este comunicat inaintea reparatiei

Garantie tehnica:
 • Garantie la piese: 6-24 luni (in functie de furnizorul piesei)
 • Garantie la manopera: 4 luni

Garantia noastra:
 • Nu se pierd datele importante dupa hard disk
 • Calculatorul nu se repara pana nu sti inainte ce problema are si cat costa

Posibile defecte ce pot aparea la un calculator

Se aude ca porneste, dar nu se aprinde ecranul
Acest simptom poate fi cauzat de orice componenta a calculatorului, au fost situatii cand si un simplu cablu SATA de la hard disk, tinea calculatorul in scrut.
De cele mai multe ori, componente precum placa de baza, memoria ram sau placa video au fost raspunzatoare de cauzarea defectiunii de acest tip.
In aceasta situatie, doar in service se poate realiza o diagnosticare exacta a defectului.
In timpul functionarii se inchide brusc
In 95% din calculatoarele care manifesta acest defect, problema este cauzata ori de supraincalzire ori de insuficienta de tensiune.
Supraincalzirea inseamna ca procesorul, ori cipul placii video, ajunge la o temperatura critica si intra in protectie pentru a nu se arde.
O curatare completa de praf (mentenanta periodica) care include si inlocuirea pastelor termo-conductoare ar trebui sa rezolve problema.
Insuficienta de tensiune inseamna ca sursa de alimentare nu mai are suficienta putere pentru consumul de tensiune ce il genereaza calculatorul, prin urmare aceasta trebuie inlocuita.
In timpul functionarii, aleatoriu apare un ecran albastru cu mult scris alb si se restarteaza
Acel ecran albastru se numeste "Blue screen" si poate aparea din cauza unei componente defecte, ori a unui erori generata de sistemul de operare.
Componenta ce cauzeaza blue screen-ul, poate fi cateodata foarte greu de identificat deoarece se manifesta aleatoriu, adica poate sa apara odata la cateva ore.
Pentru identificarea componentei defecte, trebuie verificata in prima faza memorie RAM si hard disk-ul, acestea fiind principalele componente ce se pot defecta usor si cauza aparitia erorii.
Daca in urma testelor nu reiese nici o componenta a fi defecta, se trece la verificarea software (sistemului de operare).
Programele software ce testeaza componentele, nu sunt 100% sigure, de cele mai multe ori identificarea cauzei unui astfel de defect tine de experienta tehnicianului.
Calculatorul porneste dar cand apare sigla Windows-ului ramane blocat sau se reseteaza
Asta inseamna ca nu mai intra in Windows si ar trebui reinstalat.
Posibile cauze ce duc la manifestarea unei astfel de defectiuni sunt: sistem de operare virusat, hard disk defect, modificarea voita sau nu de catre utilizator a unor fisiere importante din sistemului de operare.
In cazul in care exista date importante (poze, documente, filme, baze de date ale programelor, mail-uri) in calculator, acestea se pot pierde daca nu sunt salvate inainte de a incepe reinstalarea sistemului de operare.
Sistemul de operare si aplicatiile se incarca greu
Tehnologia avanseaza foarte repede la nivel hardware cat si la nivel software.
Aplicatiile ce le folosim de zi cu zi sunt actualizate constant, automat acestea trag de la sine un consum mai mare de resurse. Aceste resurse inseamna viteza procesorului, cantitatea de memorie ram, viteza hard disk-ului.
Luati in considerare faptul ca sistemul de operare gol (fresh install) are nevoie de o anumita cantiate de resurse pentru a functiona in parametrii lui normali.
Dupa care urmeaza programul antivirus si alte programe care ruleaza in background (fara a fi vazute), orice program cat de insimnificativ ar parea, prezenta lui in sistemul de operare atrage de la sine un consum de resurse in plus.

Incearca urmatoarele operatiuni:
1. Ruleaza o scanare completa a calculatorului de virusi.
2. Ruleaza o defragmentare a hard disk-ului (butonul start ->program -> Administrative Tools).
3. Instaleaza si ruleaza un program de curatare a registrilor, recomandam CCleaner.
4. Dezinstaleaza orice program pe care nu il folosesti sau nu il cunoasteti (Control panel -> Add or remove programs).
Cand apesi butonul de power, nu se aprinde ecranul si se aud cateva beep-uri
Precum defectul de la punctul nr.1, calculatorul nu afiseaza imagine pe ecran din cauza unei componente defecte.
Beep-urile ce se aud, semnifica un COD pe care BIOS-ul placii de baza il reda pentru a semnala componenta ce o detecteaza a fi defecta.

Fiecare placa de baza sau mai bine zis BIOS emite astfel de COD-uri, ele pot fi diferite in functie de bios.
Beep-urile de obicei sunt de genul 3 scurte - 1 lung, 4 lungi, 2 scurte - 2 lungi si asa mai departe.
Daca ai un calculator ce manifesta un astfel de simptom, poti cauta in cartea placii de baza codurile de eroare (beep codes), daca nu mai ai cartea placii de baza, o poti gasi pe internet in format digital, de obicei pe site-ul producatorului.
Cand deschizi o pagina de internet apar si alte pagini nedorite cu reclame
Cand deschizi o pagina de internet, brusc mai apare inca una cu o reclama sau te redirectioneaza catre un alt site pe care nu ai dorit sa-l accesezi.
Inseamna ca sistemul de operare a fost infectat cu virusi de tip malware, adware care au ca scop afisearea de reclama abuziva.
O modalitate simpla prin care este posibil sa poti elimina usor acest tip de infectie, este instalarea unui program de scanare si curatare anti-malware.

Recomandam Malwarebytes, un program simplu de utilizat si care vine si in varianta freeware.
Pe ecran apar diverse dungi colorate sau caractere indescifrabile
Daca pornesti calculatorul si observi ca pe ecran apar dungi subtiri de diverse culori care sunt statice ori se plimba sau fluctueaza, este posibil ca placa video sa fie defecta.

O alta manifestare a placii video defect, mai este afisarea cifrelor si a literelor sub forma de anumite caractere indescifrabile.
In proportie de 98% cauza pentru care placa video se defecteaza este supraincalzirea, tocmai din acest motiv este recomandata o curatare completa a calculatorului de praf + inlocuirea pastei termoconductoare.

Daca placa video este integrata in placa de baza, problema poate fi cauzata de catre memoria RAM.
Memoria placii video integrat este preluata din memoria RAM, iar in cele mai multe cazuri, caracterele indescifrabile sunt cauzate de erori aparute la memorie RAM. Pentru identificarea placutei de memorie RAM defecta, aceasta trebuie scanata cu programe dedicate de test.
Cand apesi pe butonul de Power nu se intampla nimic
De cele mai multe ori, acest defect este cauzat de catre sursa de alimentare. Daca se incearca cu o alta sursa si tot nu functioneaza, este foarte posibil ca placa de baza sa fie problema.
Nu functioneaza internet-ul
Internetul nu poate functiona din variate motive.
Daca nu esti un utilizator de calculator avansat si nu ai suficiente cunostiinte pentru a sti ce pasi trebuie sa urmezi in vederea depanarii unui calculator fara conectiune la internet, inainte sa apelezi la un tehnician pentru asistenta, tine cont de urmatorele indicatii.

1. Daca ai instalat un router, deconecteaza-l 2-3 minute de la priza.
2. Daca ai router, scoate cablul de internet din portul (WAN) si incearca conectiunea direct in placa de retea (sa elimini router-ul).
3. Daca esti conectat prin Wi-fi, acceseaza optiunea de Troubleshoot a sistemului de operare, cateodata rezolva problema.
4. Verifica daca led-urile placii de retea sunt aprinse, daca nu sunt inseamna ca placa de retea nu are conectiune (ori s-a ars, ori nu are semnal de la provider-ul de internet).
5. Verifica daca driver-ul placii de retea este instalat corect (click dreapta My Computer -> Properties -> Device manager), daca placa de retea nu este instalata corect, in lista la "Network adapter" ar trebui sa apara un semn al exclamarii galben.
6. Verifica in Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings daca placa de retea este Disable, daca este, clic dreapta pe pictograma acesteia si Enable.

Preluare calculator de la domiciliu (optional)


 • Deplasare: 60 lei include preluare echipament/ diagnosticare/ retur echipament
 • Diagnosticare: GRATUITA (inclusa in costul deplasarii)
 • Predare echipament: pe baza de proces-verbal

PROGRAMARE ONLINE