Devirusare calculator sau laptop

Instalare protecție anti-virus si anti-malware

salut-serviciu

Cât costă:

de la 50 lei

salut-serviciu

Cât durează devirusarea:

În funcție de complexitate, de obicei 1-2 zile lucrătoare

salut-serviciu

Când expiră:

Licențele sunt de tipul Freeware fără termen de expirare

salut-serviciu

Protecţie pe viitor

Instalăm programe antivirus şi anti-malware ce vor detecta automat orice potențială amenințare

Recomandare programe antivirus GRATUITE

AVG Anti-virus

Protecţie antivirus, e-mailuri şi navigare pe internet

Avira Anti-virus

Protectie antivirus, e-mailuri si navigare pe internet

Avast Anti-virus

Protecţie antivirus, e-mailuri şi navigare pe internet

Sfaturi utile ce te pot feri de virusarea calculatorului

Cum poţi lua viruşi de pe Facebook
  • Ce rol au viruşii de pe Facebook

Viruşii de pe Facebook se leagă de profilul utilizatorului, astfel având acces la informaţiile personale din contul de Facebook cât şi din calculator, conturi bancare, parole, etc. Pe lângă colectarea de informaţii personale aceşti viruşi se folosesc de profilul dvs. de Facebook trimiţând capcane mai departe şi altor utilizatori.

  • Cum se transmit viruşii pe Facebook

De obicei viruşii pe reţeaua socială Facebook sunt transmişi sub forma unui videoclip interesant care să te facă curios să apeşi pe el, acesta conţine un fake link (o legătură care te trimite către un site dubios). Odată ce ai apăsat pe acel link se va instala în calculator un cal troian care are ca scop spargerea parolei de la contul personal. O altă modalite de infiltrare a viruşilor prin Facebook este sub forma unei aplicaţii nelegitime, adică o aplicaţie care nu este cunoscută printre utilizatorii de Facebook.

Ce tipuri de viruşi există pe Facebook
  • Facebook Child Porn

Acest virus este transmis sub forma unui videoclip XXX, care odată ce aţi apăsat pe el, se ataşează de contul de Facebook şi automat vă trimite acest videoclip mai departe prietenilor pe care îi aveţi în listă.

  • Facebook Change Color

Este un virus sub forma unei aplicaţii care se oferă să personalizeze fereastra de Facebook în alte culori. Odată instalată această aplicaţie, automat din contul dvs. de Facebook se vor trimite mesaje mai departe la prietenii pe care îi aveţi în listă. Pe lângă trimiterea de mesaje ce au ca scop răspândirea aplicaţiei, virusul o să vă tot redirecţioneze către completarea unor chestionare pe care nu le-aţi solicitat.

  • Facebook Automatic Wall Post

Acest tip de virus are ca scop trimiterea de cât mai mulţi utilizatori către un site necunoscut (reclamă ilegală). Dacă aţi fost infectat cu acest tip de virus, pe “wall-up” (peretele) dvs. vor apărea diverse videoclipuri care fac trimitere către anumite site-uri necunoscute.

  • Facebook Message virus

Acest virus se răspândeşte printr-un mesaj privat trimis de un prieten. Mesajul conţine un link (o trimitere) către un site interesant, de recomandat ar fi înainte să apăsaţi pe acel link, să-l întrebaţi pe prietenul care “a trimis mesajul” dacă chiar el l-a trimis.

  • Invitation Facebook

Va infecta toate fişierele din partiţia C a calculatorului, devenind astfel aproape inutilizabil. Acest virus se transmite prin mail sau mesaje pe Facebook ce conţin un fişier ataşat pe care odată accesat, virusul se va răspândi. Hackerii care au realizat acest virus, pentru a vă convinge să le deschideţi ataşamentul vor scrie în acel mesaj că are legătură cu securitatea contului dvs. de Facebook.

  • Facebook Stalker

Este un virus care se răspândeşte prin reţeaua de socializare Facebook şi are legătură cu FBI. Aplicaţia promite că veţi vedea cine vă urmăreşte contul de Facebook, doar că odată ce aţi introdus datele personale pe care vi le solicită, calculatorul va fi virusat şi veţi pierde şi contul de Facebook.

  • Facebook “hahaha”

Este un virus care se răspândeşte pe reţeaua socială Facebook prin trimiterea unui mesaj ce conţine o arhivă .zip. NU DESCHIDEŢI NICIODATĂ arhivele de orice tip primite prin mesaje sau e-mailuri, decât dacă sunteţi sigur 100% că vine din partea unei surse legitime. Odată ce aţi fost infectat cu un astfel de virus, calculatorul dumneavoastră poate fi folosit la activităţi de phishing (colectarea datelor bancare nr. card, pin, etc.).

Cum poti scapa de acesti virusi

În primul rând este recomandat să apelaţi la un service specializat în devirusarea sistemelor de calcul, chiar dacă aţi pierdut contul de Facebook măcar o să aveţi certitudinea că aţi scăpat de viruşi şi pe viitor nu o să mai întâmpinaţi probleme de acest gen.

Dacă totuşi nu doriţi să apelaţi la un service specializat în devirusarea calculatoarelor, puteţi încerca devirusarea singur acasă folosind programul
MalwareBytes, acest program îl puteţi downloada de aici , este un program specializat în identificarea şi înlăturarea viruşilor de tip malware şi este diponibil în varianta FREE.

Cum actualizezi programul antivirus şi porneşti o scanare a calculatorului (AVG, Avira, Avast)

Iată câteva sfaturi foarte utile pe care îţi recomandăm să le citeşti şi să ţii cont de acestea în utilizarea ta zilnică a calculatorului.

  • Site-uri pentru adulţi

Pe primul loc după cum mulţi dintre noi ştim, sunt site-urile pentru adulţi, acolo se află o mulţime de reclame care te pot tenta să apeşi pe ele, iar odată ce ai apăsat ai fost infectat cu viruşi de tip malware, ce au ca scop publicitatea în masă, adică atunci când o să vrei să deschizi o pagină de internet o să ţi se deschidă altă pagină cu o reclamă la o pastilă care “te va duce în al 9-lea cer” 🙂

  • Site-uri de Torrent gratuite

Există site-uri de Torrent (trackere) precum filelist.ro care nu necesită un cont pentru a descărca fişierele. Acestea fiind gratuite şi având oricine acces la ele, sunt şanse foarte mari ca anumite fişiere să conţină viruşi, deci atenţie când utilizezi un astfel de site, asigură-te că ai un program antivirus activ şi actualizat la zi.

  • E-mailuri de la adrese necunoscute

Evită să apeşi pe toate linkurile din e-mailurile pe care le primeşti, mai ales dacă nu cunoşti expeditorul şi cel mai important NU deschide niciodată arhivele ataşate la mail-urile primite de la necunoscuţi.

  • Reclame false pe internet

Nu te lăsa păcălit de reclamele false ce pot apărea când intri pe anumite site-uri, precum calculatorul dumneavoastră este virusat şi dacă vrei să scapi de viruşi apasă aici şi gata s-a rezolvat problema. Dacă o să apeşi pe acele reclame, o să se instaleze diverse programe de “securitate informatică” de care nu o să poţi scăpa prea uşor.

  • Fişere care se termină în .exe

Înainte să înceapă descărcarea unui fişier, avem posibilitatea să-i vedem terminaţia, dacă acesta are terminaţia .exe şi nu este descărcat de pe un site foarte cunoscut şi teoretic sigur, anulează descărcarea.

  • Browser de internet învechit

Actualizează la zi browserul de internet pe care îl foloseşti (Chrome, Mozilla, Internet Explorer, Opera)

Cum actualizezi programul antivirus şi
porneşti o scanare a calculatorului (AVG, Avira, Avast)

Prin actualizarea programului antivirus, dezvoltatorul acestuia pune la dispoziţie utilizatorilor cele mai noi îmbunătăţiri aduse programului şi noi definiţii de viruşi pe care antivirusul să-i recunoască.

O scanare de viruşi este recomandată să fie rulată măcar odată pe lună, astfel veţi lucra liniştit pe calculator/laptop, ştiind că informaţiile dvs. personale sunt în siguranţă.

1. AVG Antivirus

  • După ce aţi instalat programul, apăsaţi pe iconiţa de pe desktop şi se va deschide fereastra programului. Observaţi în stânga butonul de scanare completă “Scan Now” şi în dreapta butonul de actualizare “Protection is up-do-date”. Pentru a porni scanarea calculatorului de viruşi apăsaţi pe butonul “Scan Now”. Pentru actualizare la zi apăsaţi pe “Update now”. După ce a terminat actualizarea o să scrie “Protection is up-do-date”.

2. Avira Antivirus

  • Pentru actualizarea antivirusului Avira şi rularea unei scanări complete de viruşi, interfaţa programului este foarte simplă. Ambele operaţiuni pot fi rulate apăsând pe câte un buton pentru fiecare “Scan system” şi “Start Update”

3. Avast Antivirus

  • Actualizarea programului Avast Antivirus este efectuată în mod automat, dacă se lansează un nou update. În partea superioară a programului va apărea un mesaj mare pe care nu aveţi cum să-l scăpaţi din vedere prin care vi se solicită o actualizare. Scanarea calculatorului de viruşi se porneşte printr-o simplă apăsare pe butonul “Smart Scan”.

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj



    Ai nevoie de ajutor? Vorbeşte cu unul dintre consultanţii noştri