spatiu de lucru la birou  820315 1280

Desktop sau laptop? Ce sa aleg?

Schimbarea vechiului computer cu unul nou sau achizitia unui alt dispozitiv ridica de cele mai multe ori urmatoarea intrebare: sa aleg un laptop sau un desktop? Care este mai bun si de ce?

Un computer bun este acela care iti satisface toate nevoile si se incadreaza in limitele tale de spatiu si de buget. Altfel spus, alegerea se face in functie de activitatile pentru care va fi utilizat computerul, de locul unde va fi folosit si de bugetul alocat.

Laptopul este prima optiune pentru cei ce doresc sa aiba mereu computerul la ei, fie ca sunt acasa, la munca, in oras sau in concediu. Mobilitatea este poate principalul avantaj al acestui computer, cu atat mai mult cu cat majoritatea suntem dependenti de computere pentru a ne rezolva problemele personale.

Dimensiunile reduse ale unui laptop si greutatea tot mai redusa a ultimelor modele inlesnesc chiar portabilitatea. Poate fi pus in geanta, dar poate fi folosit si in pat, la masa din bucatarie, in balcon sau in curte. Bateria il face independent pentru cateva ore, iar internetul poate fi partajat de pe telefonul mobil.

Laptopurile de ultima generatie sunt din ce in ce mai performante si au componente foarte puternice, apropiindu-se in mare masura de capacitatea unui desktop. Cu toate acestea, un computer de birou este preferat de cei ce utilizeaza programe si softuri avansate, deoarece acestea solicita foarte mult partea hardware. Mai mult, unitatea centrala a unui desktop permite schimbarea unui numar mult mai mare de componente pentru a imbunatati performantele computerului in scopul de a face fata suprasolicitarii. Upgrade-ul unui laptop este mult mai limitata si poate fi si mai costisitoare.

Un desktop permite si utilizarea unui monitor de dimensiuni mult mai mari decat cel al unui laptop. Daca computerul este utilizat pentru lucruri simple precum Office, Internet si muzica, atunci laptopul este alegerea ideala, mai ales ca acum sunt disponibile de la un pret foarte mic.

Daca, in schimb, vei utiliza computerul pentru a face programare cu linii de cod complexe, pentru a face grafica, pentru a testa ultimele jocuri aparute sau pentru a vizualiza filme in familie, atunci ai nevoie de un desktop puternic asociat cu un monitor mare. Trebuie tinut cont si de faptul ca un desktop necesita mai mult spatiu, adica un birou dedicat tuturor componentelor sale.

Bugetul este si el un criteriu important. Un laptop foarte performant este destul de costisitor, insa si un desktop nou, cu monitor, tastatura si mouse poate depasi cu mult costul unui laptop mai slab.

Sursa foto: Pixabay

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj