sunetul la pc

Invata ce trebuie sa verifici pentru a vedea din ce motiv nu ai sunet. Acest tutorial este valabil pentru utilizatorii de Windows 7.

1. Verifica daca placa de sunet este prezenta sau instalata.

Pentru a verifica acest lucru procedati astfel:

1. Deschideti Device Manager: apasati butonul START din partea stanga jos a ecranului, dupa care faceti click pe Control Panel click System and Security iar dupa aceea sub System executati click pe Device Manager. Daca vi se cere sa introduceti parola de administrator, introduceti-o daca aveti una, daca nu executati click OK.

1 - Calculatorul nu are sunet ?

 

2. Faceti dublu-click pe Sound, video and game controllers pentru a desfasura categoria. Daca in lista apare placa dumneavoastra de sunet inseamna ca este instalata, daca nu este listata nici o placa de sunet inseamna ca aceasta nu este instalata.

2 - Calculatorul nu are sunet ?

Note: Daca placa de sunet este prezenta dar alaturi de ea apare un mic semn al exclamarii galben, inseamna ca exista un conflict intre placa de sunet si driver prin urmare acesta nu functioneaza corespunzator si necesita reinstalarea driver-ului de sunet.

2. Verificati daca cablurile sunt conectate corect in placa de sunet

3. Verificati daca sonorul este pornit si daca volumul nu este dat la minim

Daca folositi boxe, asigurati-va ca acestea sunt pornite si bagate in priza si de obicei boxele trebuiesc introduse in slotul VERDE dupa placa de sunet.

Asigurati-va ca volumul la boxe sau casti nu este dat pe mute, in special daca aveti un laptop deoarece acestea au difuzoare mici si este posibil ca acestea sa necesite un volum mai ridicat pentru a se auzii.

1. Deschideti Mixerul de volum astfel: Click pe butonul START, click Control PANEL, click Hardware and Sound si dupa aceea sub SOUND faceti click pe Adjust system volume.

2. Ridicati sliderul de volum in sus pentru a creste volumul.

3 - Calculatorul nu are sunet ?

Nota: Asigurati-va ca volumul nu este dat pe mute, daca pictograma cu difuzor care indica sunetul are langa aceasta un cerculet mic rosu taiat inseamna ca este pe mute, in cazul acesta executati click pe pictograma pentru a scoate MUTE.

4 - Calculatorul nu are sunet ?

Nota: Unele laptop-uri au volumul pe carcasa. Daca folositi un laptop verificati daca butoanele dupa carcasa pentru volum sunt pornite si nu este dat la minim respectiv aprins butonul de MUTE.

In unele cazuri aveti de verificat mai multe volumuri. De exemplu daca doriti sa va uitati la un film folosind player-ul Media Player Clasic trebuie sa verificati si slider-ul de volum dupa acesta sa nu fie dat la minim sau pe mute.