sunetul la pc

Calculatorul nu are sunet ?

Invata ce trebuie sa verifici pentru a vedea din ce motiv nu ai sunet. Acest tutorial este valabil pentru utilizatorii de Windows 7.

1. Verifica daca placa de sunet este prezenta sau instalata.

Pentru a verifica acest lucru procedati astfel:

1. Deschideti Device Manager: apasati butonul START din partea stanga jos a ecranului, dupa care faceti click pe Control Panel click System and Security iar dupa aceea sub System executati click pe Device Manager. Daca vi se cere sa introduceti parola de administrator, introduceti-o daca aveti una, daca nu executati click OK.

 

2. Faceti dublu-click pe Sound, video and game controllers pentru a desfasura categoria. Daca in lista apare placa dumneavoastra de sunet inseamna ca este instalata, daca nu este listata nici o placa de sunet inseamna ca aceasta nu este instalata.

Note: Daca placa de sunet este prezenta dar alaturi de ea apare un mic semn al exclamarii galben, inseamna ca exista un conflict intre placa de sunet si driver prin urmare acesta nu functioneaza corespunzator si necesita reinstalarea driver-ului de sunet.

2. Verificati daca cablurile sunt conectate corect in placa de sunet

3. Verificati daca sonorul este pornit si daca volumul nu este dat la minim

Daca folositi boxe, asigurati-va ca acestea sunt pornite si bagate in priza si de obicei boxele trebuiesc introduse in slotul VERDE dupa placa de sunet.

Asigurati-va ca volumul la boxe sau casti nu este dat pe mute, in special daca aveti un laptop deoarece acestea au difuzoare mici si este posibil ca acestea sa necesite un volum mai ridicat pentru a se auzii.

1. Deschideti Mixerul de volum astfel: Click pe butonul START, click Control PANEL, click Hardware and Sound si dupa aceea sub SOUND faceti click pe Adjust system volume.

2. Ridicati sliderul de volum in sus pentru a creste volumul.

Nota: Asigurati-va ca volumul nu este dat pe mute, daca pictograma cu difuzor care indica sunetul are langa aceasta un cerculet mic rosu taiat inseamna ca este pe mute, in cazul acesta executati click pe pictograma pentru a scoate MUTE.

Nota: Unele laptop-uri au volumul pe carcasa. Daca folositi un laptop verificati daca butoanele dupa carcasa pentru volum sunt pornite si nu este dat la minim respectiv aprins butonul de MUTE.

In unele cazuri aveti de verificat mai multe volumuri. De exemplu daca doriti sa va uitati la un film folosind player-ul Media Player Clasic trebuie sa verificati si slider-ul de volum dupa acesta sa nu fie dat la minim sau pe mute.

Citeste si

Upgrade laptop de la HDD la SSD

Upgrade laptop de la HDD la SSD

Cand te ajuta SSD-ul Se incarca greu Windows-ul si programele; Cand laptop-ul tau are un procesor de generatie mai veche si vrei sa ruleze decent Windows 10; Ai Windows 10 instalat; Cand dureaza mult pana se deschid programele; Ce se va schimba la laptop Windows-ul si programele ce pornesc odata cu acesta, se vor incarca [...]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj