se-stinge-monitorul-si-unitatea-merge

Se stinge monitorul, dar unitatea PC-ului merge? Iata cauzele, simptomele si solutiile necesare!

Ai probleme cu PC-ul tau? Se stinge monitorul, insa unitatea merge in continuare? Calculatorul se aprinde si se stinge imediat? Vrei sa stii de ce se restarteaza calculatorul singur, pentru a putea remedia aceasta situatie neplacuta? Exista multiple cauze pentru care acest device prezinta simptome ale unor defectiuni, fiind ideal ca el sa fie verificat de catre un specialist, precum profesionistii de la Salut-IT. Cu toate acestea, este esential sa acorzi o atentie deosebita detaliilor, notand cu lux de amanunte problemele pe care le intampini, astfel incat sa ajuti la reducerea timpului de diagnosticare.

 

Se stinge monitorul, dar unitatea merge in continuare?

Deseori, cand se stinge monitorul si unitatea PC-ului merge in continuare, problema apartine ecranului. Aceasta situatie este intampinata si daca exista o conexiune slaba intre display si unitate, din cauza defectarii cablului. Daca dupa verificarea acestor componente (prin testarea lor, inlocuindu-le temporar), situatia nu se schimba, este recomandat de catre specialisti, sa optezi pentru o verificare a placii video, la un service acreditat. Astfel, in urma unei examinari amanuntite, vei avea un diagnostic sigur.

 

Calculatorul se aprinde, dar se stinge aproape imediat?

  • Una dintre principalele cauze pentru care PC-ul porneste normal, insa se stinge dupa cateva clipe, este alimentarea sa insuficienta, care poate aparea cand a fost schimbata sau adaugata o noua componenta. In acest caz, fie ca este vorba de o noua placa grafica sau de o memorie RAM suplimentara, ori de alta piesa esentiala, pentru buna functionare a calculatorului, trebuie luata in calcul achizitionarea unei noi surse, una mai puternica, in conformitate cu specificatiile tehnice impuse de componenta schimbata si nevoile intregului computer.
  • Supraincalzirea PC-ului are foarte multe repercursiuni, printre care se numara si inchiderea subita a unitatii. Deseori, un remediu simplu este curatarea pe interior a cutiei unitatii, folosindu-se produse speciale (perie cu fire moi, laveta moale din bumbac, etc.). Pentru a evita pe viitor neplaceri datorate acestei situatii, ia in considerare montarea unui cooler mai puternic si o mentenanta periodica a unitatii, dar si verificarea constanta a temperaturii procesorului, incercand sa nu suprasoliciti calculatorul, deschizand prea multe programe si ferestre simultan.
  • Daca una sau mai multe componente se defecteaza, o urmare poate fi stingerea computer-ului fara a se afisa un mesaj anume, fara a se inregistra raportarea unei erori. In acest caz este indicat ca fiecare piesa principala sa fie verificata, pentru a se stabili daca problema este tehnica sau tine de software. Pentru o diagnosticare exacta si rapida, este recomandat de catre specialisti sa fie consultat un service acreditat.
  • In cazul virusarii calculatorului, unitatea se poate stinge dupa doar cateva minute de functionare. Daca un simplu antivirus nu face fata problemei, se recomanda o devirusare generala, a intregului sistem de operare, interventie care deseori se face doar intr-un service acreditat, pentru a se evita agravarea situatiei.

 

Esti curios de ce se restarteaza calculatorul tau constant, periodic?

  • Supraincalzirea este una dintre cele mai comune cauze pentru care se poate restarta automat computerul. Prin aceasta modalitate, unitatea si compotentele sale, incearca sa isi echilibreze temperatura la care functioneaza, incercand sa evite defectarea lor permanenta. Este indicat ca valorile la care functioneaza componentele principale ale PC-ului sa fie verificate periodic, asigurandu-te ca sunt in parametrii normali, functionand la capacitatea optima.
  • Virusii sunt foarte periculosi pentru sanatatea oricarui dispozitiv electronic, in mod special cand acestia nu sunt depistati in timp util. Cu ajutorul unui antivirus de top, se poate face o scanare generala a computer-ului, remediind astfel orice situatie neplacuta. Nu amana aceasta actiune, deoarece virusii virtuali pot avea consecinte majore atat in ceea ce priveste buna-functionare a dispozitivelor tale, cat si asupra folosirii informatiilor pe care le ai stocate in ele.
  • Deseori, oprirea sau restartarea calculatorului se datoreaza conflictului care se creeaza intre doua sau mai multe programe instalate, care ruleaza simultan si fie declanseaza restartarea, fie blocheaza dispozitivul.
  • Daca este instalat un pachet diferit de drivere, calculatorul se poate restarta automat, neputand sa functioneze corespunzator.
  • In cazul in care ai achizitionat, montat si instalat noi dispozitive anexe ori componente interne, iar calculatorul a inceput subit sa se restarteze, fara sa te lase sa lucrezi mai mult de cateva minute, exista posibilitatea ca noua piesa sa fie cauza. Pentru a verifica daca noua ea este motivul restart-urilor, aceasta trebuie scoasa – in cazul in care computer-ul porneste si se comporta la fel, ea este de vina, in cazul in care situatia persista, trebuie sa consulti un specialist pentru realizarea unei diagnosticari, in urma unei analize amanuntite.
  • Fluctuatiile de tensiune si caderile dese de curent pot conduce la defectarea dispozitivelor electrice, acestea primind constant socuri electrice, care le vor afecta sanatatea si rezistenta. In cazul calculatoarelor, simptomele defectiunilor datorate acestor cauze sunt diverse, restartarile automate fiind unul dintre cele mai comune, in mod special daca priza in care este conectata unitatea nu are impamantare, ori este veche.
  • Atunci cand programele deschise (inclusiv jocurile) necesita consumarea unor resurse suplimentare, datorita unei surse de alimentare slabe, exista riscul ca PC-ul sa se restarteze automat.
  • Memoria RAM este o posibila cauza a restartarii constante a unitatii, fie datorita faptului ca s-a miscat in slot-ul sau, la mutarea unitatii, fie ca aceasta s-a defectat.

 

Ai grija de calculatorul tau, incercand sa gasesti cele mai bune solutii problemelor pe care le intampini. Nu ezita sa apelezi la ajutorul unor specialisti precum cei de la Salut-IT, ori de cate ori intampini situatii neplacute!

 

Surse foto:

www.freepik.com

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj