nu se mai aprinde laptopul - cover - ecran negru - laptop-ul nu mai porneste

Nu se aprinde laptop-ul? Iata cele mai intalnite cauze si solutii!

Laptop-ul este un accesoriu foarte util in ziua de astazi, acesta avand diverse intrebuintari in viata oricarei persoane, indiferent de locul de munca si pregatirea acesteia. Este esential ca ingrijirea lui sa fie realizata periodic, printr-o vizita la un service acreditat, pentru ca orice informatie regasita pe hard-ul sau sa nu fie periclitata.

Pentru orice problema pe care o intampini, specialistii de la Salut-IT iti stau la dispozitie, nu doar cu echipamentul necesar, ci si cu o echipa de profesionisti pregatiti sa rezolve orice situatie pe care o intampina, indiferent de natura sau gravitatea sa.

1. Nu se mai aprinde laptop-ul din cauza unor probleme externe lui

Daca nu se mai aprinde laptop-ul tau, este recomandat de catre specialisti sa apelezi la un service acreditat pentru o consultatie adecvata, astfel incat sa poata fi stabilit un diagnostic oficial. Printre posibilele cauze, se numara:

  • Defectarea incarcatorului sau a bateriei

O cauza frecventa pentru care laptop-ul nu se mai incarca complet este defectarea alimentatorului, dar si stricarea bateriei sale. Aceasta situatie poate fi remediata simplu si rapid, prin achizitionarea unui nou incarcator, insa inainte de face aceasta investitie, incearca sa verifici daca ai presupus corect, facand diverse teste atat ale bateriei cat si ale alimentatorului sau.

nu se mai aprinde laptopul - alimentator defect - incarcator stricat

  • Probleme ale cablului de alimentare

Cablul de alimentare este o componenta esentiala a oricarui incarcator, mufa sa fiind cel mai des afectata de conectarea si deconectarea laptop-ului la curent. Totodata, chiar daca aceasta este perfect functionala, datorita neglijentei si nestiintei, cablul propriu-zis poate contine umflaturi, “galme”, care provin de la obiecte grele care au stat pe acesta.

  • Scurtcircuitul

Datorita fluctuatiilor si caderilor periodice de curent, circuitele unui laptop pot fi grav afectate. Repornirea curentului poate fi un soc foarte puternic pentru intreaga unitate a laptop-ului, de aceea este recomandat ca, in timpul unei astfel de caderi, sa fie scoasa mufa de alimentare.

nu se mai aprinde laptopul - laptop stricat

2. Nu se mai aprinde laptop-ul din cauza unor probleme interne

In cazul in care laptopul primeste curent dar nu se deschide, exista cateva cauze posibile:

  • Placa de baza si display-ul

In cazul in care conexiunea dintre display si placa de baza nu se mai realizeaza corect, poate sa apara lipsa afisarii imaginii pe ecran. In aceasta situatie, se pot auzi cooler-ele si unitatea cum pornesc, insa pe display nu se va afisa nicio imagine, context din care se poate intelege ca este nevoie de interventia unui specialist.

  • Defectarea placii video

Placa video este o componenta vitala a oricarui laptop, ea fiind direct responsabila de grafica si afisarea imaginilor. Exista numeroase cauze pentru care se poate strica, de aceea este indicat sa consulti un service acreditat pentru a beneficia de o diagnosticare corecta, in urma unei examinari complete.

  • Defectarea display-ului

Uneori, unul dintre motivele pentru care laptop-ul nu se aprinde este defectarea display-ului. Deseori, el nu mai functioneaza, deoarece a suferit actiuni mecanice care au condus la deteriorarea circuitelor insa, totodata, exista posibilitatea unor decuplaje interne.

  • Acumularea de praf si impuritati

Daca aerisirea nu se mai face corespunzator – defectarea cooler-ului poate duce la supraincalzirea laptop-ului, avand multiple repercursiuni, inclusiv defectarea permanenta a unor componente vitale, precum placa de baza sau cea video.

nu se mai aprinde laptopul - laptop supraincalzit

3. Posibile solutii pentru cazul in care laptop-ul nu se mai deschide

in functie de gravitate:

  • Testarea alimentatorului si a bateriei

Desi poate parea banal, uneori, laptop-ul nu se deschide deoarece nu are bateria suficient de mult incarcata, ori chiar deloc. Inainte de a lua decizia de a inlocui intregul device, consulta un service specializat, pentru a sti care este diagnosticul oficial. Testeaza de acasa alimentatorul, mufa sa si bateria, daca ai un laptop de rezerva. In caz contrar, contacteaza un profesionist care sa faca acest lucru.

  • Verificarea display-ului

Puteti face acest lucru cu un monitor conectat la laptop prin cablu HDMI, pentru a observa daca display-ul este problema, ori daca este cazul sa consulti un service cu scopul unei diagnosticari oficiale. Pentru a realiza acest experiment corect, stingeti lumina si micsorati pe cat se poate luminozitatea din incapere, pentru a vedea daca display-ul nu porneste deloc, ori doar nu afiseaza imagine.

  • Scoaterea oricarei componente externe – hard, card de memorie, etc

Daca, subit, laptop-ul nu se mai deschide, fie din modul de Sleep / Hibernate, fie din cel de On / Off, deconecteaza orice extensie si dispozitivul conectat, fie ca este vorba de un cablu HDMI, de unul de transfer de date de pe mobil, ori un hard extern sau un card de memorie (inclusiv – stick, mouse, tastatura externa, casti, etc.). Incearca sa il pornesti din nou si fii atent la fiecare reactie pe care acesta o are. In cazul in care nu aceasta a fost cauza, consulta un service acreditat precum Salut-IT, avand grija sa mentionezi fiecare detaliu atunci cand il vei preda pentru o verificare generala.

nu se mai aprinde laptopul - laptop in service acreditat

Nu neglija sanatatea laptop-ului tau si evita, pe cat posibil, situatiile care pot conduce la defectarea sa! Ia in considerare fiecare simptom pe care il prezinta, incercand sa il duci la un service acreditat precum Salut-IT inainte ca problemele minore sa se transforme in pagube care au consecinte grave.

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj