laptop-functional-si-ecran-negru-laptop-cu-display-negru

Laptop-ul tau se deschide, dar nu afiseaza nimic pe display? TOP 3 PROBLEME si REZOLVARI!

Alegerea unui laptop este facuta de din ce in ce mai multe persoane, in mod special datorita independentei de miscare pe care acest dispozitiv o ofera. Este foarte important sa acorzi o atentie crescuta caracteristicilor sale de functionare, pentru a putea observa cand acesta prezinta simptome ale unor probleme. Datorita faptului ca toate componentele sunt sigilate in interiorul carcasei, este dificil sa il repari manual acasa, in mod special daca nu esti foarte sigur de ceea ce trebuie sa faci.

 

De ce nu se aprinde monitorul la laptop?” este o intrebare pusa foarte des de utilizatorii acestui tip de suport digital, deseori raspunsurile fiind foarte simple:

 

Mediul inconjurator al laptopului

 

Pentru a-ti ingriji corespunzator laptop-ul, este nevoie sa il feresti de praf, insa si de medii cu o umezeala crescuta, precum si de temperaturi extreme sau de o trecere brusca de la foarte cald la foarte frig (si vice-versa), intr-un timp scurt (are nevoie de o trecere treptata).

Evita sa neglijezi curatenia din jurul laptop-ului, eliminand posibilitatea de a fi varsat un lichid pe acesta, ori de a intra firimituri sau praf prin cooler (ventilatie). Acumularea excesiva de impuritati poate conduce la oxidarea contactelor placutelor de RAM, fiind astfel, necesara o curatare profesionala la un service acreditat.

Supraincalzirea procesorului

 

Orice dispozitiv care contine un procesor, are o marja de temperatura in care trebuie sa se incadreze, pentru a nu fi intampinate erori. Deseori, sunt folosite fie coolere interne, fie unele externe, astfel incat componentele sa nu depaseasca limita pana la care pot functiona la capacitate maxima. Una dintre cele mai importante piese ale unui laptop este placa video, aceasta fiind foarte sensibila in privinta mediului in care functioneaza. Astfel, evita sa ii neglijezi sanatatea, avand grija sa nu se supraincalzeasca. Pentru sfaturi si recomandari de modalitati prin care poti creste performanta si racirea interna a laptop-ului, Salut-IT este service-ul de care ai nevoie!

Conexiunea intrerupta dintre display si placa de baza

 

Datorita unei placi de baza defecte, legatura dintre aceasta si display poate fi intrerupta, rezultand faptul ca laptop-ul se deschide, dar nu afiseaza nimic. Conexiunea acestora se face cu ajutorul unei panglici denumite LVDS, repararea sa putandu-se face doar intr-un service.

 

Cand duci laptop-ul la un service este ideal sa oferi cat mai multe informatii despre problema pe care acesta o are. Astfel, fa o mica cercetare si concepe o lista cu simptomele pe care le are:

 

  • Daca scoate un sunet aparte (nou) atunci cand apesi pe butonul “Turn ON”;
  • Daca se aprind becurile LED de la tastatura;
  • Daca laptop-ul porneste, dar isi da singur restart, fara sa se aprinda monitorul, deloc.

 

Inainte de a duce laptop-ul in service pentru o cercetare amanuntita si o diagnosticare oficiala, poti incerca sa remediezi situatia, urmand etapele:

  • Se decupleaza de la sursa de alimentare laptop-ul, i se scoate bateria, iar timp de aproximativ 1 minut se tine apasat butonul de ON – OFF, pentru ca absolut tot curentul electric ramas in el sa fie consumat. Daca dupa, tot nu se aprinde display-ul, dupa ce remontezi bateria si conectezi laptop-ul la o sursa de curent, repeta procedura de inca maxim 2 ori. Daca nu a solutionat problema, apeleaza la profesionistii service-ului Salut-IT.
  • Defectarea memoriei RAM are printre simptomele sale incapacitatea de pornire a display-ului laptop-ului. Astfel, pentru a verifica daca problema se datoreaza acestei componente, inlocuieste-o cu una noua, ori una functionala de la alt laptop, avand grija ca socket-ul care tine memoria sa fie bine strans, pentru a nu se rupe / desprinde.
  • O modalitate prin care poti sa verifici daca display-ul este functional sau nu, este conectarea unui alt monitor (sau Tv) la laptop, cu ajutorul unui cablu VGA, HDMI sau DVI, ori chiar DisplayPort. Dupa pornirea laptop-ului, foloseste comanda din combinatia de taste “Fn” + “F3” (ori tasta pe care se afla doua dreptunghiuri, asemenea unor monitoare), astfel incat sa redirectionezi imaginea afisata pe ecranul de test. Daca pe noul ecran se vede imaginea bine si nu sunt intampinate alte dificultati, este nevoie sa schimbi display-ul laptop-ului, apeland la serviciile de calitate ale unui service acreditat.

 

Vizitele periodice la un service acreditat sunt esentiale pentru prelungirea vietii unui laptop, dar si pentru buna sa functionare constanta.

 

Sursa foto:

www.technologytopic.com

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj