Incarcator laptop

Se poate arde laptop-ul din cauza incarcatorului?

Da, din pacate se poate arde laptopul din cauza incarcatorului.

Pentru ca acesta este sursa de alimentare a dispozitivului, de modul in care functioneaza acesta depinde si felul cum se comporta fiecare componenta a laptopului.

Incaractorul de laptop pare un accesoriu destul de robust si caruia, din acest motiv, nu ii acordam o atentie prea mare.

incarcator-laptop-1111In realitate insa acesta este destul de sensibil, avand doua puncte „slabe”.
Primul punct sensibil este reprezentat de transformator.

Acesta are rolul de a micsora tensiunea de alimentare si de a transforma curentul alternativ de la priza in curent continuu.
Aceasta „cutie” permite practic computerului sa se alimenteze iar daca aceasta se defecteaza atunci laptopul nu va primi curent sau va primi o tensiune improprie si astfel se va arde instantaneu. Acest adaptor de curent alternativ, care transforma curentul alternativ furnizat de priza de perete în curent direct este asadar cel care face posibila legatura intre laptop si curent, si nu numai intre laptop si priza.

Un alt punct sensibil al incarcatorului de laptop este reprezentat de mufa ce intra in
dispozitiv.incarcator-laptop-2

Aceasta este de multe ori fortata sau tinuta in pozitii improprii si astfel lacasul ei este largit.
Rezultatul va fi intreruperea frecventa a alimentarii dispozitivului, care poate duce atat defectarea hard disk-ului (memoria de stocare) cat si la uzura acumulatorului de laptop mai rapida.

Un alt risc pentru laptop este reprezentat de firul incarcatorului. Cele doua fire ale incarcatorului, atat cel de merge de la priza la cutie cat si cel ce intra apoi in mufa computerului stau de cele mai multe ori pe jos, acolo unde pot fi usor calcate in picioare.

Este insa mult mai grav atunci cand peste aceste fire se trece cu rotilele scaunelor de birou.

Greutatea scaunului poate afecta izolatia firului si structura sa interna, astfel ca pot aparea intreruperi in fluxul de curent ce merge apoi spre laptop.
Oscilatiile de tensiune pot arde instantaneu sursa acestuia sau pot duce la acumularea de tensiune in aceasta si astfel defectiunea poate aparea dupa cateva zile sau saptamani.

Incarcatorul laptopului poate fi asadar un factor de risc pentru laptop, putand duce atat la arderea lui, cat si la aparitia unor defectiuni majore la unele componente.

Este bine de stiut si faptul ca nu trebuie sa se utilizeze un alt incarcator decat cel original sau un inlocuitor dedicat pentru acelasi model de laptop. Chiar daca mufa se potriveste, fiecare incarcator are propria tensiune de intrare si de iesire si diferentele de la incarcator la laptop ar putea deteriora laptopul, incarcatorul sau ambele.

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj