curatare pc

Invatza sa utilizezi calculatorul intr-un mod igienic

Sfaturi pentru utilizarea calculatorului intr-un mod igienic

Acest tutorial este valabil pentru calculatoarele de tip desktop si va este oferit de ACTIV CONCEPT SOLUTIONS – service de calculatoare in Bucuresti.

Oricat de curat ar fi in casa, praful tot exista iar carcasele calculatorelor reprezinta un habitat perfect in care praful se poate strange cu usurinta de-a lungul timpului. Astfel o carcasa de calculator in care nu a fost umblat 1 an de zile poate ajunge mai murdara decat o „toaleta publica”.

Efectele negative ale prafului asupra calculatorului si asupra dumneavoastra.
Dupa cum bine stim praful este mediul perfect pentru inmultirea microbilor iar o carcasa de calculator care este dotata cu cel putin 2 ventilatoare poate cu usurinta sa imprastie in camera particule de praf preluate din carcasa.
Pe langa impactul negativ asupra sanatatii noastre praful mai are si rol de oxidant asupra componentelor periferice ale calculatorului.

 

Cu ce se sterge calculatorul ?

 • solutie de curatat praf
 • alcool medicinal
 • apa
 • pensula moale
 • aspirator nu foarte puternic
 • betisoare cu vata

Ce trebuie stiut inainte sa te apuci de curatare ?

 • toate componentele calculatorului trebuiesc deconectate de la curent
 • dupa ce curatati praful aplicati solutia dezinfectanta nu inainte
 • evitati sa inhalati praful pentru ca contine foarte multe bacterii
 • cand curatati unitatea centrala iesiti cu aceasta pe balcon sau afara
 • nu folositi un aspirator puternic pentru a trage praful dupa placa de baza, folositi pensula

CUM SE POATE EFECTUA O CURATARE PERIODICA DE PRAF

Curatarea de praf

 • Monitorul se poate sterge saptamanat cu un servetel umezit ( nu servetele umede parfumate ) sau o carpa putin umeda ( apa sau solutie anti-statica ). Acordati atentie sporita cu ce si cum stergeti ECRANUL mai ales in cazul LCD-URILOR…cel mai indicat este sa stergeti monitorul cand este scos din priza iar dupa ce ati terminat de sters lasati-l cel putin 10 minute sa se usuce.

Mouse-ul si tastatura pe aceste componente se pot pune cu usurinta foarte multi microbi mai ales daca sunt folosite de mai multe persoane…tocmai de aceea este indicat ca cel putin odata pe saptamana cu o carba putin umeda in alcool medicinal sau orice alt dezinfectat sa fie sterse, dar atentie nu frectati foarte apasat deoarece mouse-ul si tastatura au pe desupra un strat de vopsea care se poate degrada.

 

Mousepad-ul acesta se terge foarte usor cu o carpa umezita in dezinfectat sau alcool medicinal. Daca aveti mousepad-uri de carpa este indicat sa aveti 2 pentru a le folosii prin rotatie. Daca aveti mousepad de plastic acela se poate utiliza imediat dupa ce a fost sters cu conditia sa nu fi fost foarte mult umezit.

Unitata centrala ( carcasa ) curatarea carcasei se poate efectua odata la 3 luni cu conditia sa fie curatata intergral. Pentru a curata carcasa va fi nevoie sa depuneti ceva mai mult efort. In prima faza trebuiesc eliminate din carcasa toate componentele acesteia ( unitatea optica, hard disk-ul, sursa, placa de baza, coolerele de aerisire, cablurile, memorile RAM, etc ), dupa ce ati scos fiecare componenta aveti foarte mare grija la praf sa nu-l inhalati si cu o pensula MOALE incepeti sa suflati praful dupa fiecare componenta in parte ( nu uitati de coolerul dupa procesor care are un rol foarte important de racire a procesorului ).

 • Cablurile

  pot fi curatate ori cu o carpa umezita ori cu pensula.

Va multumim si speram ca v-am fost de ajutor.

Daca aveti nevoie de o curatare profesionala a calculatorului la preturi accesibile tuturor, ne puteti contact prin intermediul site-ului ( curatare de praf profesionala )

Ce inseamna la noi o curatare:
– se scot toate componentele unitatii centrale
– se sterge fiecare componenta in parte cu solutie dezinfectata dupa ce a fost inlaturat praful
– se curata ventilatoarele
– se schimba pasta termoconductoare dupa procesor
– se asambleaza si testeaza temperaturile fiecarei componenta in parte

Tarife:
Curatat calulator ( desktop ) – 40 ron
Curatat laptop – 80 ron

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj