windows 7

Cum sa ai un Windows 7 mai rapid? Sfaturi pentru imbunatatirea performantei!

Cu toate că Windows 7 este deja foarte rapid şi de încredere fata de alte sistem de operare acest tutorial vă va ajuta în obţinerea performanţei maxime de la sistemul dumneavoastră.

Faceţi clic dreapta pe pictograma computer pe desktop şi selectaţi Manage (puteţi deschide, de asemenea, în mod direct prin comanda RUN services.msc în caseta de căutare a începe sau meniu).

Limitați numărul de programe care se execută la pornirea Windows 7

Multe programe sunt proiectate să pornească automat când pornește Windows. Producătorii de software setează deseori programele lor pentru a se deschide în background, unde nu se poate vedea că se execută, astfel încât se deschid imediat când faceți clic pe pictogramele lor. Acest lucru este util pentru programe utilizate frecvent, dar pentru programe utilizate rar sau niciodată, pentru că se risipește memorie prețioasă și se lungește timpul de pornire pentru Windows.

Tastaţi msconfig în caseta RUN sau meniul Start de căutare şi apăsaţi Enter. Acum, du-te la tab-ul Startup si dezactiveaza intrările nedorite de pornire. Aveţi posibilitatea să dezactivaţi utilitarul plăcii grafice, driverul pentru placa de sunet, etc, pentru a accelera pornirea sistemului de operare şi pentru a creşte performanţa sistemului.

Defragmentați hard diskul computerului

Fragmentarea obligă hard diskul să lucreze suplimentar, încetinind computerul. Programul Defragmentare disc rearanjează datele fragmentate, astfel încât hard diskul să funcționeze mai eficient. Programul Defragmentare disc se execută după o programare, dar aveți, de asemenea, posibilitatea să defragmentați manual hard diskul.

Dezactivați efectele vizuale sub Windows 7

Dacă Windows se execută lent, măriți viteza prin dezactivarea unor efecte vizuale. Aspectul are de suferit în favoarea performanței. Doriți ca Windows se se execute mai rapid sau să arate mai bine? Dacă PC-ul este suficient de rapid, nu trebuie să faceți acest compromis, dar când computerul abia mai are putere pentru Windows 7, poate fi util să reduceți din ornamente.

Aveți posibilitatea să alegeți ce efecte vizuale să dezactivați, unul câte unul, sau lăsați ca Windows să aleagă pentru dvs. Există 20 de efecte vizuale care se pot controla, cum ar fi aspectul sticlă transparentă, modalitatea în care se deschid sau se închid meniurile și dacă umbrele se afișează sau nu.

Dezactivaţi toate opţiunile inutile din fila Efecte vizuale, puteţi lăsa următoarele opţiuni activate în funcţie de cerinţele dumneavoastră! Cateva setari vizuale in Windows 7 pe care le puteti dezactiva:

  • Activează Aero Peek (Dacă doriţi să utilizaţi caracteristica de Aero Peek)
  • Activează desktop compoziţie (Dacă doriţi să utilizaţi tema Windows Aero )
  • Activează efect transparentă (Dacă doriţi să utilizaţi transparenţă în Windows)
  • Afişare miniaturi în loc de icoane (Dacă doriţi să arate miniaturi în Explorer)
  • Arată conţinutul ferestrelor în timp ce trageţi (Dacă doriţi ca Windows să arate conţinutul în timp ce sunt in mişcare)
  • Neteziti marginile fonturilor de ecran (dacă doriţi să arate fonturi netede)
  • Utilizaţi umbre pentru etichete de pe desktop (Dacă doriţi să afişaţi umbre sub etichete pictograma de pe desktop)
  • Utilizaţi stiluri vizuale de ferestre si butoane (Dacă doriţi să utilizaţi Windows Aero sau tema de bază)

Pentru a regla toate efectele vizuale pentru a avea o performanță mai bună:

Deschideți Instrumente și informații despre performanță făcând clic pe butonul Start, apoi pe Panou de control. În caseta de căutare, tastați Instrumente și informații despre performanță, apoi, în lista de rezultate, faceți clic pe Instrumente și informații despre performanță.

Faceți clic pe Reglare efecte vizuale. Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.

De asemenea, nu uitaţi să:

Instalaţi numai software-ul necesar
Utilizaţi cele mai recente drivere de dispozitiv
Păstraţi Windows actualizat

Daca aveti nevoie de mai multe  informatii atunci puteti cere asistenta din partea expertilor! Va putem optimiza computerul sau laptopul Dvs la cele mai mici preturi! Pentru dumneavoastra am creat un pachet unic special la cel mai mic pret GARANTAT ! Trimiteti un email la office@salut-it.ro sau sunati acum la 0762 297 890 pentru a beneficia de cel mai mic pret pentru optimizarea computerului Dvs.!

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj