amd logo

AMD a anunţat punerea în aplicare a unui plan de restructurare şi eficientizare a operaţiunilor pentru consolidarea poziţionării competitive. AMD se aşteaptă ca aceste acţiuni să creeze o structură de cost mai competitivă şi să echilibreze prezenţa companiei pe piaţa globală, livrând în continuare produse de top ce îmbunătăţesc productivitatea, reduc timpul de apariţie pe piaţă şi se aliniază mai bine la tendinţele din industrie.
“Reducerea structurilor de cost şi concentrarea eforturilor globale pe oportunităţi cheie de creştere vor consolida competitivitatea AMD şi ne vor permite să punem în practică un set echilibrat de activităţi strategice create pentru a accelera creşterile viitoare,” a spus Rory Read, preşedinte şi CEO AMD. “Acţiunile pe care le vom implementa au fost create pentru a îmbunătăţi abilităţile noastre de a adresa în mod constant cererile clienţilor la nivel global şi a miza pe poziţia de lider în pieţele emergente, cloud şi tehnologii de eficientizare a consumului energetic.”
AMD se aşteaptă ca planul de restructurare să asigure reduceri de costuri operaţionale de aproximativ 10 milioane USD în trimestrul IV 2011 şi de 118 milioane USD în 2012, în primul rând printr-o reducere de 10% a forţei de muncă la nivel global şi încheierea acordurilor contractuale existente. Reducerea forţei de muncă va fi orientată către toate departamentele la nivel global şi se va finaliza până la sfârşitul primului trimestru din 2012. Având la bază reducer