Service laptop Dealul Spirii

Bateria laptopului este o componenta ce da semne de oboseala destul de repede dupa prima utilizare. Acestea se manifesta in diverse forme, de la faptul ca se descarca foarte repede pana la situatia in care, desi nu este incarcata complet si este conectata la incarcator, nu se incarca.

Din experienta de pana acum din service laptop Dealul Spirii, am identificat doua mari probleme ce pot sta la baza acestor defectiuni de incarcare a bateriilor.

Incalzirea excesiva. Supraincalzirea componentelor interne ale unui laptop este una dintre cele mai frecvente cauze ale functionarii incorecte sau a defectelor aparute la aceste echipamente. Laptopurile, din ce in ce mai compacte si mai subtiri, sunt prevazute si cu ventilatoare mai mici, care deservesc procesorul si placa video ce se afla, cel mai adesea, langa baterie. Din pacate aceste componente se incalzesc puternic foarte repede, generand astfel o caldura ce este emanata spre celelalte componente, in cazul de fata spre baterie. Aceasta se incalzeste si ea suplimentar, iar acest fapt duce la o descarcare mult mai rapida.

Se stie faptul ca bateriile, in general, trebuie mentinute la o temperatura care sa se incadreze intre anumite limite, nici frigul si nici caldura nefiind prielnice acestora.

Probleme cu driverul. Cea de-a doua mare cauza a unei functionari incorecte a acumulatorului laptopului este legata de driverele implicite, care sunt instalate o data cu sistemul de operare. Aceste drivere trebuie sa controleze buna functionare a bateriei, incercand sa ii prelungeasca si mai mult viata printr-un mod inteligent de incarcare. Din pacate insa si aceste drivere pot avea probleme, ce se manifesta printr-o alimentare incorecta a bateriei. Acestea sunt situatiile in care, desi laptopul este conectat la curent si incarcatorul este functional, baterie nu se incarca.

Solutia este reprezentata de inlocuirea acelor drivere cu altele, care sunt de regula disponibile pe site-ul oficial al producatorului.

Pentru un simplu utilizator de laptop, aceste operatiuni pot fi greoaie caci necesita cateva cunostinte tehnice, dar si rabdare si initiativa. Noi recomandam, ca de fiecare data, o vizita la un service de reparatii laptop Dealul Spirii, unde un specialist poate face o analiza completa si poate pune un diagnostic corect.

Uneori se impune inlocuirea bateriei, insa acest lucru trebuie facut numai dupa ce s-a identificat corect sursa problemei si aceasta a fost eliminata.

Spre exemplu, daca de vina este supraincalzirea computerului, inlocuirea bateriei va fi o solutie pe termen scurt, caci problema va aparea daca nu se elimina si cauza supraincalzirii.

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj

[contact-form-7 404 "Not Found"]