Un nou scandal dupa VOLKSWAGEN?

cutout_pure_white_042014Nu numai Volkswagen. ci si Samsung, de asemenea, s-ar fi folosit de un truc pentru a manipula rezultatele testelor oficiale pentru eficiența la televizoare. Precum s-a stabilit deja pentru masina de germană, de asemenea si televizorul coreean ar folosi software-ul pentru a reduce consumul afisat de energie, în timpul testării.Desigur acuzatia se refera la funcția Motion lighting instalata în dispozitivele Samsung, cu rol de a reduce luminozitatea ecranului, rezultand astfel îmbunătățirea eficienței în timpul testării, dar nu  lucrand si pe reducerea consumului. Acuzația vine de la Guardian. Ziarul britanic a luat un studiu realizat independent de Complian Tv,Potrivit studiului, unele televizoare Samsung vândute în Europa par să utilizeze mai puțină energie în condiții de testare oficiala, decât o fac în cazul unei utilizari reale, ridicand semne de intrebare cu privire la faptul, daca acestea sunt construite în acest mod pentru a eluda normele privind  eficiența energetică.Comisia Europeană a spus că deja va investiga acuzațiile, aducand lumina asupra problemei și prin interzicerea utilizării așa-numitelor dispozitive de manipulare a televizorului sau a altor produse de consum, după ce unele state membre UE au ridicat obiectii si au manifestat preocupări similare.Aparenta diferența dintre rezultatele obținute în functionarea reală și testele de performanță ale acestor televizoare, ne reamintește scandalul VW care a avut originea în Statele Unite in toamna trecută. Constructorul a recunoscut despre utilizarea de software în 11 milioane de vehicule diesel, care produc mai puțină poluare în timpul testului, comparativ cu practica de conducere în modul real.La rândul său, Samsung a negat că televizoarele sale sunt de vină, explicând că Motion lighting nu este conceput pentru a pacali testarea oficială a eficienței energetice, ci doar pentru a reduce luminozitatea ecranului, ca răspuns la numeroasele tipuri de conținut real, inclusiv penru filmele de acțiune cu o mișcare rapidă și sportul, atunci cand filmul este derulat mai lent. “Nu există nici o comparație”, cu Volkswagen a declarat un purtator de cuvant Samsung.

Dar, așa cum a fost cazul cu Volkswagen, este legitim să ne gândim că,  producatorul coreean nu este singurul brand suspect de a folosi astfel de soluții.  Acesta este motivul pentru care Comisia europeana chemata, a promis să investigheze pentru a afla dacă această practică este utilizată si în alte domenii.

MAI MULTE DETALII AICI

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj