Start Magnifier

Magnifier este o aplicatie regasita in versiunile recente de Windows si isi propune sa vina in sprijinul persoanelor cu deficiente de vedere.

Astfel, aceasta aplicatie de lupa poate fi folosita de utilizatorii de Windows pentru a mari anumite sectiuni din ecran sau chiar intregul ecran, pentru a putea astfel vedea mai bine detaliile din zona respectiva.

Aplicatia a fost introdusa intr-o versiune a sistemului Windows 95 si a devenit mai tarziu un utilitar Windows standard incepand cu Windows 98. Daca initial puterea de marire era de 9x, acum el a ajuns la 16x, adica o imagine poate fi marita pana la de 16 ori. Desi acest lucru este unul pozitiv, in general sectiunea ce se doreste a fi marita poate fi imagine, text sau o pagina de internet, iar calitatea acestora in pixeli poate fi prea mica pentru a permite o calitate buna atunci cand este folosita lupa pentru a fi marite.

Cum se acceseaza Windows Magnifier?

Modul in care poate fi accesata aceasta aplicatie difera in functie de versiunea de Windows pe care o aveti instalata. Pentru Windows 10 aceasta este disponibila in pagina de start. Astfel, accesati Start,  apoi Setari > Accesibilitate > Lupa. Pentru versiunea Windows 8.1 aceasta poate fi accesata prin urmatorul set de pasi:  Setari > Modificare setari pentru PC > Accesibilitate > Lupa.

In aceasta pagina sunt disponibile mai multe setari ce pot fi facute pentru a utiliza Lupa in functie de nevoie. Aceasta nu se activeaza decat dupa ce se apasa glisorul respectiv. In acest moment va aparea o bara de meniu in partea de sus a ecranului, care permite efectuarea altor operatiuni. In pagina se setari exista si optiunea de a inversa culorile sau aceea de a seta pornirea automata a lupei.

Lupa poate fi controlata atat cu mouse-ul cat si din tastatura. Pentru a identifica cele mai bune setari, fiecare utilizator trebuie sa incerce si sa testeze toate variantele pentru a vedea ce forma i se potriveste cel mai bine si care se muleaza pe nevoile personale.

Lupa este disponibila in 3 variante: ecran complet (in aceasta vizualizare, intregul ecran este marit), lentila (ca si cum se misca o lupa) si andocat (o lupa este andocata – fixata – pe o portiune a ecranului).

Lupa poate fi inchisa usor, fie din bara de meniu ce se deschide sau, daca este marit intregul ecran iar aceasta nu mai este vizibila o modalitate simpla de a iesi din aplicatie este aceea de a apasa concomitent doua taste: tasta sigla Windows  + Esc.

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj