Set up high Contrast

Incepand cu Windows 8.1 cei de la Microsoft au introdus in sistemele de operare mai multe posibilitati de a regla felul in care sunt afisate diversele elemente pe ecran, pornind de la imaginile de fundal la culorile folosite pentru butoane sau pentru text, dar si luminozitate si proportii.

Contrastul este un aspect esential al imaginilor, acesta determinand felul in care ochiul percepe si distinge detaliile. Un monitor, fie ca este al unui laptop sau al unui desktop, are propriile setari, insa sistemul de operare este cel ce permite o mai buna si mai fidela determinare a acestor specificatii.

Pentru persoanele care petrec mult timp in fata unui computer, dar mai ales pentru cei ce au o vedere mai slaba, persoanele in varsta si cei cu diverse probleme in aceasta sfera este nevoie de un mai bun contrast pentru a le marii capacitatea vizuala si pentru a acestia sa poata intelege un text, spre exemplu, sau diferenta intre imagini, ferestre sau alte elemente.

Temele de contrast ridicat din Windows sunt utile asadar pentru acei utilizatori de computer care au o dizabilitate vizuala, deoarece ele maresc contrastul textului, marginile ferestrelor si imaginile de pe ecran, pentru a le face mai vizibile si mai usor de citit si de identificat.

Windows 10/8 mentine un raport de contrast de 14: 1 intre fundal si prim-plan. La versiunile anterioare de Windows aceasta optiune de contrast marit era inclusa in temele clasice, fara a putea fi setate deparat, asa cum se intampla acum.

Componentele care se modifica in aceste teme cu contrast ridicat sunt:

  • Culoarea fundalului din fereastra
  • Culoarea textului
  • Culoare textului cu hyperlink
  • Textul dezactivat
  • Culoarea textului selectat si culoarea selectiei
  • Culorile din prim plan si din fundal ale ferestrei active
  • Culorile din prim plan si din fundal ale ferestrei inactive
  • Culorile din prim plan si din fundal ale butoanelor.

Acestea sunt presetate in tema principala de Windows, optiune modificand practic aceste detalii din modul de afisare.

In Windows 10 sunt disponibile 4 teme de contrast inalt, doua care se bazeaza pe utilizarea unui fundal alb sau negru, si doua care utilizeaza culori precum galben, verde, albastru, alb si negru in diverse nuante si combinatii. Fiecare dintre aceste teme poate fi modificata dupa preferinta, putand schimba toate culorile, lucru ce va duce insa la o diminuare a contrastului presetat de tema respectiva. Fiecare utilizator isi poate asadar personaliza si adapta tema respectiva la propriile nevoi.

Citeste si

Folosesti laptop-ul mult timp?

Folosesti laptop-ul mult timp?

Sfaturi de intretinere a laptop-ului atunci cand este folosit un timp indelungat. Nu trebuie sa uitam ca laptop-ul reprezinta pentru multi dintre noi instrumentul principal cu ajutorul caruia ne indeplinim majoritatea task-urilor profesionale ori ne relaxam ore in sir cu jocuri video. Hai sa ne imaginam putin ce ar insemna ca laptop-ul sa se inchide […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj
    error: Content is protected !!