virusare prin email - Orice utilizator de MAIL trebuie sa stie asta !

Hackerii se folosesc de numele marilor brand-uri pentru a te ademenii mai usor (eMAG, Paypal, diferite Banci Comerciale, etc)

 

Mail Hacking-ul se afla printre cele mai folosite metode de a sparge conturi bancare sau date personale.
Cele mai mari atacuri se dau spre conturile Gmail (Google), deoarece un singur cont de e-Mail sincronizeaza alte n-servicii care pot fi exploatate. Este foarte important sa raportam mailurile de tip spam, insa trebuie sa stim si cum sa le depistam.

Un exemplu ar fi poza de mai jos,”primita” din partea celor e la “eMag”.

cum sa eviti virusii primiti prin email - Orice utilizator de MAIL trebuie sa stie asta !

In primul rand, adresa de e-Mail este foarte dubioasa, >>accounts.hyd@valuepro.co.in<< nu are vreo legatura cu magazinul online eMag.
In al doilea rand, pentru a confirma un voucher primit de la eMag nu trebuie sa descarci absolut nimic. In al treilea rand, denumirea fisierului (0sherrie.zip) din atasament nu are nici o legatura cu mailul. Fiecare informatie trebuie analizata cu atentie, iar din fericire, acest mail poate fi verificat foarte usor prin eMag insusi, avand sectiunea de support deschis oricand, fie prin e-Mail, fie prin telefon mobil.
Un asistent eMag iti poate verifica mailul si autenticitatea sa. Google are un sistem anti-spam foarte avansat, iar orice e-Mail dubios va fi insotit si de o banda rosie.

avertizare mail virusat google mail - Orice utilizator de MAIL trebuie sa stie asta !

Eu primesc fel si fel de e-Mailuri spam, fie ca sunt insotite de fisiere cu virusi, fie ca iti prezinta o poveste prin care hackerul apeleaza la tine si la datele tale personale pentru un motiv anume, fie ca ai castigat o suma de bani si trebuie sa o decontezi prin verificarea datelor personale sau te trimite spre un site phishing, toate sunt metode care pot fi depistate foarte usor. Cele mai mari atacuri cibernetice sunt realizate in China, America si Romania. Recomandam ca laptopul sau calculatorul (in cazul in care efectuati mai mereu tranzactii bancare) sa fie inspectat de cateva ori pe an de catre un specialist IT, iar service IT gasim peste tot, fie in Timisoara, Craiova, Severin, Constanta, service IT Bucuresti sau Braila. Sunt peste tot, iar preturile sunt avantajoase.

 

Cum ne protejam?

  1. Verifica informatiile inainte de a descarca sau accesa vreun site.
  2. Anti-Virus care are si modulul pentru protejare e-Mail sau conturi bancare. Spre exemplu, ESET NOD 32 Smart Security 9, care contine si protectie Anti-Spam, Anti-Phishing si modulul de protectie speciala atunci cand accesezi conturi bancare (ESET Banking & Payment protection). Realizati scanarea pentru devirusare calculator

antivirus nod32 - Orice utilizator de MAIL trebuie sa stie asta !