De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În plus, vom discuta si despre importanța apelării la un service laptop de încredere, mai ales dacă locuiți în București.

Posibile cauze ale deteriorării imaginii la laptop

  1. Panglică LVDS defectă: Panglică LVDS (Low Voltage Differential Signaling) este responsabilă pentru transmiterea semnalului dintre placa de bază a laptopului și ecran. Dacă această panglică este deteriorată sau are un contact slab, atunci mișcarea ecranului poate duce la întreruperea semnalului, rezultând în probleme cu imaginea afișată pe ecran.
  2. Contacte oxidate: Cu timpul și utilizarea constantă, contactele dintre ecran și placa de bază pot deveni oxitate. Aceasta poate afecta transmiterea semnalului și poate cauza probleme cu afișarea imaginii, mai ales atunci când ecranul se mișcă sau este ajustat în unghiuri diferite.
  3. Defectarea display-ului: Display-ul propriu-zis poate avea probleme, ceea ce poate duce la o imagine distorsionată sau incorectă pe ecran. Acest lucru poate fi cauzat de defecte de fabricație, deteriorări fizice sau utilizare neadecvată.

Soluții de reparare a display-ului la laptop

  1. Verificați conexiunile și panglicile LVDS: Înainte de a considera o reparare mai complexă, încercați să verificați conexiunile dintre ecran și placa de bază. Închideți laptopul, scoateți bateria (dacă este posibil) și desfaceți capacul ecranului. Verificați dacă panglica LVDS este bine conectată la ambele capete. Dacă observați deteriorări sau contacte murdare, curățați-le cu atenție.
  2. Actualizați driverul pentru placa grafică: Uneori, imaginea distorsionată poate fi cauzată de driverele învechite sau corupte ale plăcii grafice. Verificați site-ul producătorului laptopului pentru cele mai recente actualizări ale driverelor și instalați-le corespunzător.
  3. Consultați un service de laptop de încredere:

Dacă nu reușiți să remediați problema sau nu aveți experiența necesară pentru a efectua verificări avansate, este important să apelați la un service de laptop specializat in diagnostica și repararea problemelor ce pot aparea la display.

  1. Înlocuirea display-ului: Dacă problema este cauzată de un display defect sau de o panglică LVDS iremediabil deteriorată, tehnicianul de service va putea înlocui display-ul cu unul nou și funcțional.

Concluzie

În concluzie, deteriorarea imaginii la laptop atunci când miști ecranul poate fi cauzată de mai mulți factori, precum panglica LVDS defectă, contacte oxidate sau display-ul propriu-zis defect. Pentru a evita agravarea problemelor și pentru a asigura o reparare corectă și eficientă, este recomandat să apelați un service de laptop.

Citeste si

De ce se defectează tastatura la laptop și cum să previi această problemă

De ce se defectează tastatura la laptop și cum să previi această problemă

Tastatura este unul dintre cele mai importante componente ale unui laptop. Este utilizată frecvent și poate suferi defecțiuni din diverse motive. În acest articol, vom explora cauzele comune ale defectării tastaturii la laptop și vom oferi sfaturi practice pentru a preveni această problemă. Utilizarea necorespunzătoare Unul dintre motivele comune ale defectării tastaturii la laptop este […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj