laptop sau desktop

Ce sa aleg intre laptop sau desktop?

Potrivit unor studii recente, romanii sunt mari consumatori de electronica, telefoanele mobile si computerele fiind nelipsite din majoritatea caselor din mediul urban si tot mai des intalnite in mediul rural.

Romanii nu fac rabat nici de la calitate, chiar daca aceasta vine la pachet cu un pret mai mare de achizitie. Daca pana acum cativa ani sa iti cumperi un laptop era un lux sau un moft, acum diferentele dintre un laptop si un desktop sunt  tot mai fine. Ce este insa mai indicat sa iti cumperi daca vrei sa schimbi vechea aparatura?

La intrebarea „Ce sa aleg? laptop sau desktop?” raspunsul vine doar pe baza analizei nevoilor si mai putin pe cea a preturilor. Computerul este in primul rand o unealta ce ne ajuta in activitatea de zi cu zi. Cu cat aceste activitati sunt mai complexe cu atat si echipamentul trebuie sa fie mai performant.

Un desktop este indicat pentru cei ce au nevoie de putere mare, pornind de la un procesor bun, o placa video ultraperformanta, tipul de hard si capacitatea memoriei RAM. Avantajul major este ca un sistem desktop se poate configura dupa necesitati . Cu un buget mai mare se poate cumpara acum si un laptop care sa aiba cam aceleasi caracteristici.

Aici intervine si monitorul, diagonala si rezolutia lui. Una dintre cele mai mari diferente dintre PC-urile obisnuite si laptopuri este dimensiunea fizica a ecranului. In general monitoarele cu diagonala de 19”, cu rezolutie de 1280×1024 pixeli sau 1366×768 pixeli (wide). Acum exista insa o orientare spre monitoare mai mari, de 21”-22”, cu rezolutie Full-HD de 1920×1080 pixeli.

Un astfel de monitor este ideal nu numai pentru gameri sau pentru programatori, ci si pentru filme sau pentru cei ce lucreaza cu programe de grafica. Daca iti trebuie doar pentru internet si Office, atunci un astfel de monitor este doar un moft.

Laptopurile nu au cum sa concureze cu aceste caracteristici, cele mai multe avand monitoare ce pornesc de pe la 15.6” si ajung pana la 17”, cu rezolutii maxime Full-HD de 1920×1080 pixeli. Aceste ecrane sunt insa suficiente pentru cei ce utilizeaza laptopul pentru activitati obisnuite, cu atat mai mult cu cat un astfel de monitor se afla mult mai aproape de ochi decat unul de la desktop.

Problema portabilitatii este insa cel putin la fel de importanta. Daca prin natura jobului sau a programului te afli mereu in miscare sau calatoresti, atunci un laptop este indispensabil. Chiar si pentru cei ce folosesc laptopul in interes personal, recreativ, laptopul a devenit un accesoriu ce nu lipseste nici in concediu.

Dimensiunile unui computer tip desktop comparativ cu cele ale unui laptop sunt si ele importante, spatiul pe care il ocupa alaturi de fire, cabluri si periferice facand diferenta atunci cand nu dispunem de loc suplimentar pentru a instala un birou pentru toate aceste elemente.

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj