Ce faci daca ai varsat lichid pe tastaura laptopului?

Accidente se intampla oricui si oricum, de aceea si poarta aceasta denumire. De aceea este bine sa stim ce avem de facut in cazul in care ne confruntam cu o situatie noua, mai ales atunci cand aceasta necesita interventie rapida.

Varsarea de lichid – fie ca vorbim de apa, cafea, suc sau bere – este unul dintre cele mai frecvente accidente pe care le pot suferi laptopurile. Acasa ori la birou, atunci cand stam la masa de lucru suntem obisnuiti sa consumam diverse alimente – sa rontaim ceva dulce sau sarat – si sa bem. Cana de cafea si paharul de apa sunt nelipsite de pe birou, asa ca riscul este unul sporit, mai ales cand suntem adormiti sau atunci cand ne grabim sa terminam un task.

Ce pasi trebuie urmati in cazul in care am varsat un lichid pe laptop?

In acest caz este recomandat sa mergem cu el intr-un service autorizat. Pana atunci insa, iata ce trebuie facut:

Pasul 1. Scoatem alimentarea. Apa, in contact cu un circuit electric aflat sub tensiune reprezinta reteta pentru dezastru, de aceea primul lucru ce trebuie facut este sa scoatem alimentarea din laptop sau sa il scoatem din priza. Este de preferat sa ii scoatem si bateria, daca acest lucru este posibil

Pasul 2. Aparatul de opreste imediat, fara a se pierde timp ce se poate dovedi pretios.

Pasul 3. Tastatura se sterge foarte bine cu servetele absorbante sau cu prosop, fara a brusca insa tastele

Pasul 4. Computerul se ridica si se aseaza intr-o pozitie care sa ii permita lichidului sa se scurga repede si fara a se intinde mai mult decat este nevoie. Tastatura si intreaga carcasa se sterge cu atentie, indepartandu-se orice urma de umezeala

Atentie! Este interzisa utilizarea unor surse exterioare de caldura pentru a usca mai repede aparatul. Aerul cald, precum cel de la un foehn, poate genera mai multe probleme decat sa rezolve situatia, prin impingerea apei in zone in care nu ajunsese inca sau, mai rau, prin uscarea fortata a acesteia care, sa spunem, a intrat deja in contact cu praful adunat sub taste.

Pasul 5. Laptopul se va lasa la uscat de preferat o zi inainte de a-l porni pentru a se verifica functionalitatea.

Sfatul specialiștilor este ca, indiferent de lichidul varsat, laptopul sa fie dus la service. Astfel, in service tastatura va fi scoasa, curatata corect, iar componentele interne vor fi verificate pentru a se asigura ca nimic nu este afectat.

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj