incarcator laptop universal

Incarcator original VS incarcator replacement

Ce faci cand ti se arde incarcatorul laptop-ului

 

Cumperi altul, normal 🙂

Problema cea mai mare atunci cand ti s-a ars incarcatorul de laptop este ca nu gasesti asa usor sa cumperi un incarcator original. Pe la toate magazinele gasesti decat incarcatoare universale (acelea cu mai multe capete pe care le poti sucii intre ele) de o calitate deplorabila.

Dar daca totusi nu ai de ales si trebuie sa-ti achizitionezi un astfel de incarcator pentru ca trebuie sa te folosesti de laptop, tine cont de urmatoarele:

1. Daca are voltajul reglabil, asigura-te ca este setat conform cerintelor laptop-ului tau
incarcator-laptop-universal

2. Daca mufele pot intra in mai multe pozitii, aveti grija sa le puneti DE FIECARE DACA in pozitia corecta, daca inversati + cu – (plus cu minus) o sa ardeti sursa de alimentare a laptop-ului (placa de baza)
IMG_20160129_174949

Dupa cum se observa in poza de mai sus, o gaura este mai mica decat cealalta si pinii mufei la fel unul mai subtire decat celalalt. Daca din neatentie introduceti mufa invers = placa de baza arsa

Cum vezi ce voltaj si amperaj foloseste laptop-ul tau
Majoritatea laptop-urilor au lipit pe spate o eticheta ori este direct scris pe plastic modelul de laptop, seria, etc. Langa aceasta eticheta sau chiar pe aceeasi ar trebui sa gasiti si specificatiile tehnice de alimentare sub diferite forme: 19v / 3.65a, 20v / 4.5a, 20v / 3.25a, etc
alimentare-dellalimentare-fujitsualimentare-lenovo

 

Recomandare
In loc sa cumparati un incarcator universal, mai bine optati pentru un incarcator second-hand dar ORIGINAL. Gasiti de cumparat ori la unele service-uri de laptop ori la magazinele care vand calculatoare si laptop-uri second hand. Un incarcator original cu toate ca este second hand, poate avea o viata mult mai lunga decat unul replacement si nici nu riscati un scurt circuit pe placa din baza din cauza alimentatorului.
incarcator-lapto-original-vs-replacement

 

 

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj