placa video

Au crescut vânzările de soluţii grafice: îşi revine piaţa?

În urmă cu aproximativ două luni, vă spuneam că piaţa plăcilor video se confruntă cu probleme, vânzările din trimestrul al doilea al anului fiind cu 15.2% mai mici decât în primul trimestru pentru modelele dedicate. Motivele acestei situaţii sunt destule şi vi le prezentam atunci, aşa că nu mai are rost să intrăm acum în astfel de detalii.

O ştire oarecum şocantă este însă faptul că vânzările de soluţii grafice au înregistrat în trimestrul al treilea o creştere de 16.7 procente faţă de trimestrul anterior şi de 18.4 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În condiţiile în care anul acesta nu am avut de a face cu lansări de plăci video noi, această creştere este cel puţin ciudată şi aparent sugerează o revenire a pieţei. Asociat cu informaţiile vehiculate de „specialiştii” din presa românească, am putea chiar trage concluzia că IT-ul se pregăteşte de ieşirea din criză.

Nimic mai fals! Creşterea vânzărilor de soluţii grafice nu are nicio legătură cu situaţia delicată a pieţei de componente hardware. Să ne gândim câteva clipe la procesoarele lansate anul acesta de Intel şi AMD! Atât Sandy Bridge, cât şi Llano, dispun de soluţii grafice integrate, ceea ce înseamnă că acestea au fost contorizate ca vânzări de soluţii grafice. Practic, orice procesor lansat în prima jumătate a acestui an şi vândut în trimestrul al treilea a punctat şi la vânzările de soluţii grafice. Din păcate, nu am găsit niciun fel de statistici referitoare la procentul posesorilor de Intel Sandy Bridge sau AMD Llano care folosesc soluţia grafică integrată de acestea.

În orice caz, trebuie să fim orbi ca să credem că plăcile video o duc bine deşi nu au existat niciun fel de lansări doar pe baza acestei creşteri de 16.7%. Practic, orice utilizator care a dorit să achiziţioneze un procesor de generaţie nouă a fost nevoit să achiziţioneze implicit şi o soluţie grafică, indiferent că a avut sau nu nevoie de aceasta, că o foloseşte sau nu în prezent. Astfel, această creştere nu spune de fapt nimic, iar singura realitate este că piaţa plăcilor video şi-a pierdut dinamismul cu c

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj

[contact-form-7 404 "Not Found"]