virus

pcprotection 300x199 - Ai un virus informatic? Cum stii ca ai un calculator virusat - Malware sau SpywareDacă PC-ul merge mult mai greu , este posibil să fie infectat de un virus sau spyware. Aceasta nu este o problemă la fel de obișnuită ca altele, dar trebuie tratat cu seriozitate. Înainte de a vă îngrijora prea mult, verificați computerul utilizând programe antispyware și antivirus.

Un simptom comun al unui virus este încetinirea ieșită din comun a performanței computerului. Printre alte semne se numără apariția de mesaje neașteptate pe PC, programe care pornesc automat sau sunetul permanent de lucru al hard diskului.

Programele spyware sunt un tip de program care se instalează, de obicei fără să știți, pentru a urmări activitatea dvs. pe Internet. Verificați existența spyware-ului cu Windows Defender sau cu alte programe antispyware.

Cea mai bună modalitate de tratare a virușilor este să preveniți infectarea. Executați întotdeauna un software antivirus și mențineți-l actualizat. Chiar dacă luați aceste măsuri de precauție, totuși este posibil ca PC-ul să se infecteze.

Execuția computerului este foarte lentă? Un simptom obișnuit al unui virus este o performanță mult mai scăzută a computerului decât ar fi normal. Însă, este posibil să existe alte motive pentru performanța redusă, cum ar fi un hard disk care necesită defragmentare, un computer căruia îi trebuie mai multă memorie (RAM) sau existența unui program spion sau adware.

Primiți mesaje neașteptate sau programele pornesc automat? Unii viruși pot provoca deteriorarea Windows sau a unor programe. Rezultatele acestei deteriorări includ mesaje care apar neașteptat, programe care pornesc sau se închid automat sau Windows se închide brusc.

Modemul sau hard diskul funcționează mai mult decât normal? Un virus de poștă electronică funcționează trimițând mai multe copii ale sale prin poșta electronică. Un indicator al acestui lucru este acela că becul de activitate din modemul de bandă largă sau extern este aprins constant; altul este că sunetul hard diskului din computer se aude continuu. Acestea nu sunt întotdeauna simptome ale unui virus de computer, dar atunci când se combină cu alte probleme, pot indica o infecție cu viruși.

Mai jos aveti ceva  semne care pot să indice existența unui Spyware in  computerul Dvs:

  • Observați bare de instrumente, linkuri sau preferințe pe care nu le-ați adăugat în mod intenționat în browser-ul Web.
  • Pagina de pornire, indicatorul mouse-ului sau căutarea programului se modifică în mod neașteptat.
  • Tastați adresa unui anumit site Web în browserul Web, dar sunteți trimis la un site Web complet diferit.
  • Vedeți ferestre pop-up publicitare, chiar și când computerul nu este conectat la Internet.
  • Computerul se execută brusc mai lent. Nu toate problemele de performanță ale computerului sunt declansate de SpyWare însă acestea pot conduce la o modificare observabila.

Pentru a verifica existența virușilor, scanați computerul cu un program antivirus. Zilnic apar viruși noi, de aceea este importantă actualizarea permanentă a programului antivirus.

Aveti probleme cu virusii? Contactati acum serviciile noastre profesionale de curatare de virusi informatici!

Printre serviciile oferite se numara:

avantaje21 - Ai un virus informatic? Cum stii ca ai un calculator virusat - Malware sau Spywaredevirusare calculatoare
avantaje21 - Ai un virus informatic? Cum stii ca ai un calculator virusat - Malware sau Spyware scanare de virusi a intregului sistem
avantaje21 - Ai un virus informatic? Cum stii ca ai un calculator virusat - Malware sau Spyware instalare de antivirus cu update la zi

Contactati-ne acum pentru oferta de pret!