Consola Playstation nu citeste DVD CD

De-a lungul anilor, ne-au intrat in service multe console PS4 la care clientul semnala problema la unitatea optica blueray si anume ca introducea DVD-ul si nu il citeste.

Insa, atunci cand unitatea optica de la PS4 nu citeste cd-ul/dvd-ul, noi am constatat ca pot fi mai multe cauze si anume.

Ce se strica la PS4 cand nu citeste DVD/CD:

 • Lentila laser a unitatii optice;
 • Mecanica unitatii optice;
 • Panglica de conectare dintre unitate optica si placa de baza;

Lentila laser PS4

Lentila laser este o piesa componenta din unitatea optica a consolei. In timp, lentila se poate degrada si astfel ajunge sa nu mai citeasca dvd-urile.

 

Cum se manifesta lentila optica defecta:

 • dvd-ul se invarte insa nu il citeste;
 • apare eroare in timp ce se instaleaza jocul;
 • apare eroare in timp ce te joci;

Mecanica unitatii optice

Mecanica unitatii optice este ansablul de piese, arcuri ce actioneaza atunci cand vrei sa scoti sau a introduci dvd-ul in consola. In cele mai multe cazuri, defectele apar la mecanica unitatii optice din cauza utilizatorului si anume: a fortat dvd-ul in unitate, s-au introdus alte obiecte decat dvd-uri (monede, plastice), a suferit socuri mecanice, s-a incercat reparatie acasa, etc.

Cum se manifesta unitatea optica atunci cand are mecanica defecta:

 • nu mai scoate sau trage dvd-urile;
 • nu se mai invarte dvd-ul inauntru;
 • scoate zgomote ciudate;

Cablu flex de conectare unitate optica

Unitatea optica la consola PS4 este conectata cu placa de baza printr-un cablu. Acest cablu, este asezat intr-o anumita pozitie astfel incat sa aiba contact perfect intre cele doua componente. Defectele cauzate de cablu flex, pot aparea atunci cand utilizatorul fara experienta dezmembreaza consola acasa si accidental, aseaza incorect cablul, ori il flexeaza prea tare astfel incat sa-l defectez.

Cum se manifesta cablul flex defect la PS4:

 • se invarte dvd-ul dar nu il citeste;
 • apar erori la citirea dvd-ului;

 

RECOMANDARE

 • Daca consola ta PS4 nu citeste DVD-ul, nu incerca sa o repari acasa daca nu ai experienta si piesele necesare, poti cauza aparitia mai multor defecte si implicit o sa te coste mai mult reparatia.
 • Daca in locul dvd-ului au fost introduse alte obiecte ce s-au blocat inauntru, vino la service, se pot scoate usor fara sa se strice altceva.

 

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj