Reparatii placi de baza calculator

Inlocuire placa de baza de calculator

 

Placa de baza se inlocuieste doar dupa ce s-au verificat toate componentele


linie

Modul de lucru, preturi si garantie

 • Pentru intocmirea corecta si completa a devizului de reparatie pentru un calculator ce prezinta defecte de afisaj, placa de baza, este necesar ca acesta sa fie lasat in service pentru diagnosticare.
 • Timp-ul estimativ pentru diagnosticare este intre 12-48 ore (variaza in functie de complexitatea defectului si rata de aglomerare a service-ului).
 • Calculatorul este lasat in service pe baza unui proces verbal de predare-primire.
 • 95% din calculatoare, sunt reparate intr-un interval de 24-48 ore.
 • Dupa diagnosticare, te sunam in legatura cu defectul calculatorului si cost-urile aferente reparatiei.
 • In majoritatea cazurilor, calculatoarele sunt reparate in aceeasi zi dupa diagnosticare.
 • Se merge mai departe cu reparatia doar cu acordul clientului.
 • Te anuntam noi de indata ce calculatorul este reparat si gata de predare.
 • Diagnosticarea 50 lei, se plateste doar daca nu se accepta reparatia dupa ce diagnosticarea a fost finalizata.
Termenul de garantie pentru piese si manopera, va este comunicat inaintea reparatiei

Garantie tehnica:
 • Garantie la piese: 6-24 luni (in functie de furnizorul piesei)
 • Garantie la manopera: 3-12 luni

Garantia noastra:
 • Nu se pierd datele importante dupa hard disk
 • Calculatorul nu se repara pana nu sti inainte ce problema are si cat costa

Posibile manifestari ale unui calculator cu placa de baza defecta


 • calculatorul primeste curent dar nu afiseaza nimic pe monitor
 • cand apasati pe butonul de pornire nu se intampla absolut nimic
 • calculatorul porneste dupa mai multe incercari
 • cand porneste se aud cateva beep-uri
 • se inchide brusc in timpul functionarii
 • nu functioneaza porturi USB
 • driverul audio este instalat corect dar nu aveti sunet
 • cand porneste calculatorul, ramane blocat la prima imagine a placii de baza

Principalele tipuri de placi de baza

Placile de baza se diferentiaza intre ele prin socketul procesorului, memoria RAM suportata si slotul placii video

De unde stiu ce placa de baza este potrivita pentru calculatorul meu
componente-calculatorSa presupunem ca aveti un calculator cu placa de baza defecta si cautati sa o inlocuiti dar nu stiti ce placa de baza sa cumparati.

In primul rand sper ca sunteti sigur 100% ca placa de baza este defecta inainte sa cumparati o alta noua iar in al 2-lea rand trebuie sa tineti cont ca celelalte componente precum procesorul, memoria ram, placa video, hard disk-urile si carcasa sa fie compatibile cu placa.

Ce specificatii trebuie sa verificati ca noua placa de baza sa fie compatibila:
 1. Procesorul: in cazul procesorului trebuie ca placa de baza sa fie pe acelasi socket (775, 1150, 1151, 1155, AM2, AM3, FM, FM2), sa suporte acel tip de procesor (dual core, core2duo, amd x4, etc) si FSB-ul procesorului
 2. Memoria ram: sa presupunem ca aveti 4GB de RAM formati din 2 placute 2x2gb. Placa de baza la specificatii scrie ca suporta pana la 4GB maxim si are 2 slot-uri de RAM. Memoria maxima care o suporta o placa de baza se imparte la cate sloturi de memorie ram are. Prin urmare daca placa de baza are 2 slot-uri de memorie si suporta maxim 4gb inseamna 4gb:2 sloturi = 2gb pe slot
 3. Placa video: ce tine de placa video, alegerea unei placi de baza nu complica problema atat timp cat tineti cont de un singur aspect si anume tipul placii video, AGP sau PCiexpress
 4. Hard disk-uri: compatibilitatea hard disk-urilor cu o placa de baza se refera doar la conectivitate. Hard disk-urile sunt de 2 tipuri SATA si IDE. Cum inca mai exista utilizatori de calculatoare care inca mai folosesc hard disk-uri cu interfata IDE, atunci cand inlocuiti placa de baza si doriti sa pastrati toate hard disk-urile, asigurati-va ca aceasta are in componenta sa toate porturile necesare
 5. Carcasa: ce tine de alegerea placii in functie de carcasa, trebuie sa tineti cont de dimensiuni. Dimensiunile placilor de baza de calculator sunt: mini-ITX, microATX, ATX, E-ATX
Cat costa sa stiu daca placa de baza este defecta
diagnosticare-placa-baza-calculatorDaca aveti un calculator defect si nu aveti cunostiintele necesare sa-l verificati, puteti oricand sa apelati la serviciul de diagnosticare calculator. Diagnosticarea calculatorului in service-ul nostru costa 20 lei si se efectueaza dupa o zi pe alta in cele mai multe cazuri.

O diagnosticare completa presupune identificarea defectului initial pe care dumneavoastra il reclamati dar si verificarea completa a celorlalte componente (memorii ram, hard disk, placa video, ventilatoare, procesor).

Cele mai importante avantaje pe care le aveti prin solicitarea serviciului de diagnosticare intr-un service specializat in reparatii calculatore sunt:
 1. Ve-ti sti exact ce problema are calculatorul in maxim 24 de ore fara nici o bataie de cap
 2. Va costa doar 20 lei diagnosticarea si nu sunteti obligat sa-l reparati. Dupa ce diagnosticarea a fost efectuata vi se transmite defectul si costurile aferente reparatiei, daca sunteti de acord il reparam, daca nu, puteti refuza reparatia si achitati doar taxa de diagnosticare
Cum se diagnostica cel mai usor o placa de baza de calculator
verifica-singura-placa-de-bazaDaca aveti un calculator defect care manifesta unul din defectele de mai sus ori un altul si vreti sa verificati daca problema este cauzata de placa de baza, cea mai simpla modalitate este sa aveti o alta placa de baza similara pe care sa puteti verifica celelalte componente.

Componentele principale care trebuie sa le verificati pentru a sti exact daca problema este din placa de baza sunt procesorul, placa video, memoriile RAM si sursa de alimentare. Daca cealalta placa de baza porneste si nu mai manifesta defectul inseamna bineinteles ca placa de baza este problema.

O alta modalitate de a verifica placa de baza ar fi sa aveti componente de inlocuit, cum ar fi sa aveti un alt procesor de test, o alta placa video, alte memorii ram si alta sursa care sa le incercati pe placa dumneavoastra de baza. Aceasta modalitate este mai complicata deoarece aveti nevoie de mai multe componente. Din pacate o alta modalitate mai simpla nu exista pentru a verifica o placa de baza de calculator.