Optimizare windows

Optimizarea software


Sporim performantele calculatorului fara a reinstala Windows-ulCand ai nevoie de optimizare software


  • Cand pregatesti cafeaua pana calculatorul intra in windows;
  • Cand se incarca greu o pagina de internet;
  • Cand apar diverse erori in windows;
  • Cand se incarca greu aplicatiile;
  • Cand un film se misca sacadat;
  • Cand odata cu pornirea calculatorului, pornesc si alte programe de care nu ai nevoie.

Optimizare programe

Operatiunile de curatare a memoriei virtuale, a memoriei hard disk-ului si sporit performantele intregului sistem

Se elimina programele nefolositoare

Cu timpul, in calculator apar diverse programe pe care le-ai instalat fara sa vrei atunci cand ai instalat cu totul alt program. Acele programe au de obicei scopul de marketing si pe langa faptul ca vor sa le cumperi, mai consuma si din memoria calculatorului. De cele mai multe ori acestea se gasesc in baza de sus a browser-ului de internet (toolbar), in bara de jos a calculatorului (taskbar) sau chiar se afiseaza atunci cand porneste calculatorul. Rolul acestei operatiuni este de a elimina toate programele instalate accidental.


Se curata registrii de fisierele inutile

Dupa o utilizare indelungata a unui sistem de operare, in memoria acestuia raman ramasite ale programelor instalate si dezinstalate de-a lungul timpului. Aceste ramasite au oferit la randul lor o buna functionare a programului respectiv, dar dupa dezinstalarea programului, aceste ramasite tind sa ramana in memorie. Dupa cateva luni sau chiar ani, o buna parte a memoriei poate fi ocupata de aceste ramasite inutile.


Se configureaza programele sa nu porneasca singure

Multe programe instalate, pornesc odata cu calculatorul, chiar daca nu ai de gand sa le folosesti in momentul acela. Aceasta pornire inutila a lor, nu te face decat sa astepti mai mult pana cand calculatorul se incarca si este gata pentru utilizare. Aceasta operatiune este foarte indicata mai ales calculatoarelor de generatie mai veche, cu o memorie ram moderata si procesorul slab.


Se defragmenteaza hard disk-ul

Defragmentarea este recomandata sa ruleze dupa ce au fost indeplinite cu succes si in intregime toate operatiunile de mai sus. Defragmentarea aseaza fisierele din memoria calculatorului intr-o ordine bine specificata pentru a micsora timpul de raspuns in lansarea unei aplicatii sau a unui fisier..