windows xp

Cum se efectueaza o instalare curata de Windows XP

O instalare curată se referă la eliminarea tuturor datelor de hard disk prin repartiţionarea şi reformatarea sa, apoi reinstalarea sistemului de operare şi a programelor pe un hard disk gol (curat). Pentru mai multe informaţii despre lucrurile importante de ştiut înainte de a partiţiona şi a formata hard diskul şi despre cum se partiţionează şi se formatează hard diskul utilizând programul de instalare Windows XP.

Pentru a efectua o instalare curată de Windows XP, urmaţi aceşti paşi:

1. Creaţi copii de rezervă pentru toate informaţiile importante înainte să efectuaţi o instalare curată de Windows XP. Salvaţi copiile de rezervă într-o locaţie externă, cum ar fi un CD sau un hard disk extern.
2. Porniţi computerul de pe CD-ul Windows XP. Pentru aceasta, introduceţi CD-ul Windows XP în unitatea de CD sau DVD, apoi reporniţi computerul.

Notă: Pentru a porni computerul de pe CD-ul Windows XP, setările BIOS de pe computer trebuie să fie configurate pentru aceasta.
Când apare mesajul „Press any key to boot from CD”, apăsaţi orice tastă pentru a porni computerul de pe CD-ul Windows XP.

3. În ecranul Welcome to Setup, apăsaţi ENTER pentru a porni instalarea Windows XP.
4. Citiţi Termenii licenţei pentru software Microsoft, apoi apăsaţi F8.

5. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a selecta şi formata o partiţie unde doriţi instalarea Windows XP.
6. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a parcurge instalarea Windows XP.

Citeste si

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

De ce se strică imaginea la laptop când miști ecranul

Laptopurile sunt dispozitive portabile indispensabile în viața noastră cotidiană. Cu toate acestea, sunt susceptibile de a suferi unele probleme, iar una dintre cele mai frecvente este deteriorarea imaginii atunci când miști ecranul. În acest articol, vom explora posibilele cauze ale acestui fenomen și soluțiile disponibile în cazul în care întâmpinați o astfel de problemă. În […]

Citeste mai departe

Informatii

Intrebari frecvente

Informeaza-te inainte de a veni la service. Vezi raspunsurile la cel mai des intalnite intrebari din partea clientilor.

Vezi intrebarile frecvente ▶

Toate preturile

Lista cu preturi pentru cele mai comune echipamente. Unele servicii nu pot avea pret fix si variaza in functie de tipul echipamentului.

Consulta lista de preturi ▶

Vrei sa afli mai multe?

Scrie-ne un mesaj